Banja Vrujci (foto: www.mionica.rs)
Banja Vrujci (foto: www.mionica.rs)
13.05.2021, 09:03

Banja Vrujci među najtraženijim destinacijama za vaučere

č: | fb:

Banja Vrujci, biser opštine Mionica, jedna je od najtraženijih turističkih destinacija, pokazuje zainteresovanost građana za vaučere za odmor u Srbiji za koje je Vlada Srbije rebalansom budžeta predvidela još 100 miliona dinara odnosno 20 000 vaučera.

 

Prijave su počele 10. maja i trajaće do 15. oktobra. Vaučeri će smanjiti troškove smeštaja građana, za maksimalno 5.000 dinara kada odmor provode u jednom od prijavljenih turističkih objekata.

 

- Očekujemo veliko interesovanje turista i ove godine za Banju Vrujci, imajući u vidu da je upravo ova destinacija već godinama među najtraženijima za vaučere. Kod nas su pripreme za novu turističku sezonu uveliko u toku i naše goste očekuju brojne novine - rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

 

U februaru je potrošeno već 100.000 vaučera. Zbog velikog interesovanja Vlada i resorno ministarstvo odobrili su još 20 000 vaučera.

 

Građani se mogu prijaviti u JP "Pošta Srbije" širom naše zemlje, a vaučeri se mogu iskoristiti do 20. novembra ove godine.
Janković je naglasio značaj vaučera jer će u mnogome pomoći svim ugostiteljima koji rade sa manjim kapacitetima tokom pandemije.

 

- Mere koje je donela Vlada i Ministarstvo turizma za podršku domaćem turizmu su od višestrukog značaja. Naši građani će letovati u Srbiji, a naši ugostitelji uspešno poslovati tokom sezone. Verujem da će stanovnici iz svih delova Srbije posetiti našu Mionicu i uživati u bogatoj turističkoj ponudi - kazao je Janković.

 

Turistički objekti u opštini Mionica raspolažu sa 1158 ležajeva, a registrovano je 92 kategorisana objekata za smeštaj. Prema statističkim podacima iz 2020. godine opštinu Mionicu je posetilo 8 388 turista.

Aktuelno

Valjevo (gradska kuća) (foto: Đorđe Đoković)
Izostao novac Ministarstva i stranaca za vrtiće 23.05.2022

Ništa bez gradske kase

O pretvaranju stare "Šeste škole" u vrtiće, kao najznačajnijem projektu, gradonačelnik Gojković govorio na sednci Skupštine grada 20. maja, a pre toga i 11. marta. Razlika je u tome što se pre dva...  · 6 komentara