Bazeni u Mionici (foto: www.mionica.rs)
Bazeni u Mionici (foto: www.mionica.rs)
01.06.2021, 09:08

Za mioničke osnovce besplatano kupanje na bazenima

č: | fb:

Za više od 900 mioničkih osnovaca po šesti put zaredom omogućen je besplatan ulaz na bazene Sportskog centra "Mionica" u selu Mionica. Učenicima osnovnih škola "Milan Rakić" i "Vojvoda Živojin Mišić" biće dovoljna samo đačka knjižica za besplatno kupanje tokom čitave sezone.

 

- Naši đaci su vredno radili tokom školske godine i zato smo odlučili da i ove godine nagradimo njihov trud i zalaganje. Ulažemo u našu decu. Preko Centra za razvoj i obrazovanje smo obezbedili besplatnu pripremnu nastavu, školu glume i još mnogo toga, a sve u cilju da podstaknemo naše učenike da se obrazuju, uče i ulažu u svoje znanje – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

 

Rukovodstvo Mionice je 2015. godine prvi put odlučilo da osnovce nagradi besplatnim bazenom i ta odluka je izazvala veliku zainteresovanost dece i pokazala se kao dobra, pa ne čudi činjenica što se zadržala već šest godina.

 

Sezona na bazenima u selu Mionica počela je u subotu 29. maja i otvoren je za sve posetioce od 08:30 do 18 časova.

 

Opštinski Centar za razvoj i obrazovanje omogućio je i besplatnu pripremnu nastavu za učenike završnih razreda. Pripreme su započele prošle nedelje, a trenutno nastavu pohađa preko 50 učenika. Preko opštinskog Centra, mionički đaci su u prilici da besplatno pohađaju časove informatike, glume, folkora, jezika i dr.

 

Sa renoviranim školama, besplatnim pripremama, besplatnim bazenom, besplatnim programom koji nudi opštinski Centar, sportskom halom, sprotskim terenima deci iz Mionice se pružaju razne mogućnosti da se usavršavaju i napreduju.

 

Aktuelno