Sastanak Bobana Jankovića i Branislava Bugarskog (foto: www.mionica.rs)
Sastanak Bobana Jankovića i Branislava Bugarskog (foto: www.mionica.rs)
04.06.2021, 11:25

Proširenje kapaciteta i nova radna mesta u Auto-Kabelu

č: | fb:

Firma "Auto-Kabel", u kojoj radi 300 Mioničana, proširiće proizvodne pogone i zaposliti još 300 žitelja Mionice. O tome su razgovarali predsednik opštine Mionica Boban Janković i generalni direktor firme "Auto-Kabel" doo Mionica Branislav Bugarski.

 

Na sastanku održanom u Kabinetu predsednika opštine precizirano je da će nova investicija u pogone, koja će unaprediti Mionicu, biti završena u naredne tri godine.

 

- Za opštinu Mionica je jako važna efikasna privreda koja doprinosi blagostanju svih Mioničana i podizanju njihovog životnog standarda. Ovo su odlične vesti za naš napredak, a proširenje ove fabrike će dodatno smanjiti nezaposlenost, povećati prosečnu zaradu i doprineti dinamičnom razvoju Mionice. Svim firmama koje ovde posluju, opština Mionica pruža bezrezervnu podršku kako bi ostvarile što brži razvoj, unapredile svoje poslovanje, postigle veću produktivnost i ekonomičnost. U prilog ovome ide naša plodonosna saradnja sa kompanijom "Auto-Kabel" uz koju smo od samog početka njihovog poslovanja u Srbiji - rekao je Janković.

 

Firma "Auto-Kabel" se bavi proizvodnjom elektroprovodnika za potrebe auto- industrije, a u Mionici posluje od januara 2019. godine, dok trenutno broji oko 300 radnika. U skladu sa Programom i planom razvoja "Auto-Kabel" doo Mionica do 2033. godine", planirano je da se u naredne tri godine duplira broj zaposlenih.

 

Nezaposlenost na teritoriji opštine Mionica je u stalnom padu, dok broj zaposlenih u poslednjih deset godina, od 2010. godine je značajno povećan. Najveći skok registrovanog broja zaposlenih zabeležen je u periodu od 2016. do 2018. godine kada je broj zaposlenih povećan za skoro 800 lica (sa 2.658 zaposlenih na 3.421 zaposleno lice).

Aktuelno

Ljubomir Radović (foto: Kolubarske.rs)
Još uvek ima mesta da se dopuni i poboljša PGR Pre 1 dan 4 sati

Lokalni front: Ko i kako odlučuje o sudbini Divčibara

Lokalni front Va podseća javnost, posebno zaljubljenike u Divčibare, da samo još do petka 24. juna postoji mogućnost dostavljanja primedbi i predloga na treću izmenu Plana generalne regulacije za...  · 5 komentara