Sastanak Bobana Jankovića i Branislava Bugarskog (foto: www.mionica.rs)
Sastanak Bobana Jankovića i Branislava Bugarskog (foto: www.mionica.rs)
04.06.2021, 11:25

Proširenje kapaciteta i nova radna mesta u Auto-Kabelu

č: | fb:

Firma "Auto-Kabel", u kojoj radi 300 Mioničana, proširiće proizvodne pogone i zaposliti još 300 žitelja Mionice. O tome su razgovarali predsednik opštine Mionica Boban Janković i generalni direktor firme "Auto-Kabel" doo Mionica Branislav Bugarski.

 

Na sastanku održanom u Kabinetu predsednika opštine precizirano je da će nova investicija u pogone, koja će unaprediti Mionicu, biti završena u naredne tri godine.

 

- Za opštinu Mionica je jako važna efikasna privreda koja doprinosi blagostanju svih Mioničana i podizanju njihovog životnog standarda. Ovo su odlične vesti za naš napredak, a proširenje ove fabrike će dodatno smanjiti nezaposlenost, povećati prosečnu zaradu i doprineti dinamičnom razvoju Mionice. Svim firmama koje ovde posluju, opština Mionica pruža bezrezervnu podršku kako bi ostvarile što brži razvoj, unapredile svoje poslovanje, postigle veću produktivnost i ekonomičnost. U prilog ovome ide naša plodonosna saradnja sa kompanijom "Auto-Kabel" uz koju smo od samog početka njihovog poslovanja u Srbiji - rekao je Janković.

 

Firma "Auto-Kabel" se bavi proizvodnjom elektroprovodnika za potrebe auto- industrije, a u Mionici posluje od januara 2019. godine, dok trenutno broji oko 300 radnika. U skladu sa Programom i planom razvoja "Auto-Kabel" doo Mionica do 2033. godine", planirano je da se u naredne tri godine duplira broj zaposlenih.

 

Nezaposlenost na teritoriji opštine Mionica je u stalnom padu, dok broj zaposlenih u poslednjih deset godina, od 2010. godine je značajno povećan. Najveći skok registrovanog broja zaposlenih zabeležen je u periodu od 2016. do 2018. godine kada je broj zaposlenih povećan za skoro 800 lica (sa 2.658 zaposlenih na 3.421 zaposleno lice).

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 13 sati 42 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 10 sati 52 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 5 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 13 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara