Scena iz predstave (foto: Duško Ašković)
Scena iz predstave (foto: Duško Ašković)
08.06.2021, 08:58

Tri premijere "Bajke o pozorištu"

č: | fb:

Nakon višemesečnih priprema, prvi ansambl Pozorišta "Raša Plaović" večeras će izaći na Veliku scenu Doma kulture premijerom komada "Bajka  o pozorištu", a sa novim ostvarenjem pred publiku će opet 10. i 11. juna.

 

Pošto je zbog propisanih epidemioloških mera broj mesta u sali ograničen, a energije i entuzijazma i te kako ima u redovima pozorišta, odlučeno je da Ubljanima podare tri premijere ove predstave po tekstu Vladimira Đurđevića, u režiji Duška Aškovića, mnogostrukog pozorišnog delatnika u profesionalnim beogradskim pozorištima, koji sa ubskim amaterima uspešno sarađuje blizu deceniju i po.

 

Iako to njeno ime ne kaže, "Bajka o pozorištu" je komedija, koja se bavi položajem kulture u nama i oko nas, kao i time kako politički sloj društva posmatra umetnost i njen značaj, te kroz kritiku društva donosi gorak ukus stvarnosti. Šta je za nas pozorište, koliko vredi i na koji način može da opstane u vremenu bespoštedne jurnjave za što većim televizijskim i stranačakim rejtinzima i predizbornih kalkulacija – ta pitanja na jedan satiričan i prijemčiv način postavlja ova predstava.

Scena iz predstave

Scena iz predstave (Foto: Duško Ašković)

Glumačku postavu čine iskusni Vladimir Tadić (lik Danijel Guli), Voja Raonić (Jovan Debeljački), Dragana Janković (Marija Filipović), Milan Marković (hadži Petar Protić), Mirjana Simić (Stana Protić) i mladi Jovana Tadić (Anđela Protić) i Jovan Simeunović  (Denis Guli). 

 

Uz režiju, Duško Ašković potpisuje i scenografiju, autor kostima je Ena Krotić, a muzike Dušan Medan. Za svetlo je zadužen Aleksandar Milićević, za ton Bogdan Krsmanović, sufler i inspicijent je Marija Jovanović, dok je idejno rešenje za program i plakat uradio Mišel Kaplarević.

 

Sve tri premijere predstave "Bajka o pozorištu" počinju u 20 časova, a ulaznice koštaju 500 dinara i mogu se rezervisati na broj telefona: 064/8160-746.

 

Aktuelno

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra Pre 6 sati 55 minuta

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 1 komentar

Smeće u Ljubostinji (foto: iRevolucija)
"Čisto iz ljubavi – River CleanUp Collective" Pre 6 sati 55 minuta

Očistimo Ljubostinju

U subotu, 23. septembra sa početkom u 10 časova iRevolucija u saradnji sa Lidl Srbija održaće akciju čišćenja reke Ljubostinje. iRevolucija učestvuje u projektu kompanije Lidl "Čisto iz ljubavi –...  · 3 komentara

Plakat (foto: )
Druga predstava Pre 1 dan 3 sati

"San letnje noći" na "Abro festu"

U nastavku Abro festa, u petak, 22. septembra na programu je predstava "San letnje noći" Viljema Šekspira u izvodjenju apsolvenata Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, klasa profesora Marije...