Sergej Trifunović sa ubskim mališanima (foto: Dragana Nedeljković)
Sergej Trifunović sa ubskim mališanima (foto: Dragana Nedeljković)
07.09.2014, 17:52

Pomoć u nameštaju i opremi

č: | fb:

U renoviranu Predškolsku ustanovu na Ubu stigle su dve donacije u nameštaju i opremi, ukupne vrednosti od preko milion dinara. Fondacija „Produži život” darovala je devet tepiha i 144 komada posteljine za obnovu radnih soba u prizemlju zgrade, koje su unuštene u majskim poplavama. Opremu je predao Sergej Trifunović, jedan od osnivača Fondacije „Produži život”. Popularni glumac, poznat po svom humanitarnom radu,  naglasio je da je ubski Vrtić prva ustanova u Srbiji kojoj je fondacija uputila pomoć.

- Do sada su naše aktivnosti bile usmerene ka mališanima kojima je potrebna finansijska pomoć za lečenje i skupe operacije u inostranstvu, ali s obzirom na to da smo registrovani za unapređnje zdravstvene i socijalne zaštite dece u Srbiji, ovakva akcija je apsolutno poželjna  – rekao je Trifunović. Akcija je realizovana iz komercijalnih ugovora Fondacije, tako da sredstva predeviđena za lečenje dece u inostranstvu nisu korišećna za pomoć obdaništu.

Još jednu donaciju u vrednosti od pola miliona dinara Vrtiću su zajedno uputili Fabrika nameštaja „Forma ideale” i „Radio S”. Prostorije za smeštaj i boravak mališana opremili su sa 70 lejzi begova i značajnom količinom nameštaja - ormarima, foteljama, stolicama, garderoberima i policama.

- Svesni smo da je Srbija pretrpela jako velike štete u poplavama, a kao društveno odgovorna kompanija, mi se trudimo da što većem broju obdaništa, ustanova i privatnih domaćinstava pomognemo da saniraju štetu –izjavio je Aleksandar Ružesković, zamenik direktora marketinga u „Forma ideale”. Fabrika nameštaja „Forma ideale” i „Radio S” će kroz zajedničke akcije opremiti tri vrtića u Srbiji, a ubska Predškolska ustanova prva je dobila donaciju.

Aktuelno

Polomljene behaton ploče u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
Raspisana javna nabavka 27.01.2023

Na proleće konačno sređivanje trotoara

Ove godine za sređivanje trotoara iz gradske kase biće izdvojeno 12,5 miliona dinara. Konačno će biti zamenjene oštećene behaton ploče u Karađorđevoj ulici. Bez odgovora pitanje da li će deo...  · 13 komentara