Bazen SC Mionica u Sankoviću (foto: www.mionica.rs)
Bazen SC Mionica u Sankoviću (foto: www.mionica.rs)
18.06.2021, 09:12

Besplatan ulaz na bazen za mioničke penzionere

č: | fb:

Besplatan ulaz, uz penzionersku karticu, na bazene Sportskog centra Mionica imaće 2.730 mioničkih penzionera. Predsednik opštine Boban Janković kaže da je jedno od obećanja mioničke vlasti bilo upravo to da će i penzioneri imati besplatan ulaz na bazene. 

 

- Obećali smo i to smo ispunili. Trudimo se da penzionerima ulepšamo penzionerske dane. Moramo brinuti o našim roditeljima, bakama i dekama. Oni su nas odgajili i u amanet nam ostavili našu Mionicu, da je gradimo i još bolju ostavimo našim pokolenjima – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

 

Tokom epidemije kovid-19, Opština je preko Centra za informisanje građana organizovala pomoć za najstarije Mioničane. Od početka vakcinacije Opština je omogućila besplatan prevoz svim penzionerima do vakcinalnih punktova. Takođe, predsednik Opštine, Boban Janković je sa ministarkom Marijom Obradović podelio pakete sa vitaminima.

 

Početkom juna je predsednik opštine Boban Janković doneo odluku da po šesti put svi mionički osnovci mogu besplatno da koriste bazene.

 

- Od kada sam preuzeo dužnost predsednika opštine Mionica zajedno sa svojim timom radim na tome da mioničkim učenicima obezbedimo najbolje uslove za obrazovanje i rekreaciju. Uz moderne i adaptirane škole, organizovanje posebnih obuka o bezbednosti na internetu, smatram da su neometan pristup bazenu i plivanje sastavni deo obrazovanja i odrastanja dece u 21. veku - rekao je Janković.

 

Dodao je da je njegova i obaveza rukovodstva Mionice da misli na sve sugrađane i da im život učine boljim.   

 

- U tome nam mnogo pomaže Vlada Republike Srbije. I zahvaljujući toj podršci ove godine ćemo rešiti mnoga važna pitanja za žitelje svih 36 mioničkih sela. Gradićemo vodovod i kanalizaciju, prečistače otpadnih voda, rekonstruisaćemo puteve i škole. Obećali smo da će i penzioneri imati besplatne bazene i to smo ispunili. Trudimo se da im ulepšamo penzionerske dane. Moramo brinuti o našim roditeljima, bakama i dekama. Oni su nas odgajili i u amanet nam ostavili našu Mionicu, da je gradimo i još bolju ostavimo našim pokolenjima – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 15 sati 6 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 15 sati 6 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 10 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara