Bazen SC Mionica u Sankoviću (foto: www.mionica.rs)
Bazen SC Mionica u Sankoviću (foto: www.mionica.rs)
18.06.2021, 09:12

Besplatan ulaz na bazen za mioničke penzionere

č: | fb:

Besplatan ulaz, uz penzionersku karticu, na bazene Sportskog centra Mionica imaće 2.730 mioničkih penzionera. Predsednik opštine Boban Janković kaže da je jedno od obećanja mioničke vlasti bilo upravo to da će i penzioneri imati besplatan ulaz na bazene. 

 

- Obećali smo i to smo ispunili. Trudimo se da penzionerima ulepšamo penzionerske dane. Moramo brinuti o našim roditeljima, bakama i dekama. Oni su nas odgajili i u amanet nam ostavili našu Mionicu, da je gradimo i još bolju ostavimo našim pokolenjima – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

 

Tokom epidemije kovid-19, Opština je preko Centra za informisanje građana organizovala pomoć za najstarije Mioničane. Od početka vakcinacije Opština je omogućila besplatan prevoz svim penzionerima do vakcinalnih punktova. Takođe, predsednik Opštine, Boban Janković je sa ministarkom Marijom Obradović podelio pakete sa vitaminima.

 

Početkom juna je predsednik opštine Boban Janković doneo odluku da po šesti put svi mionički osnovci mogu besplatno da koriste bazene.

 

- Od kada sam preuzeo dužnost predsednika opštine Mionica zajedno sa svojim timom radim na tome da mioničkim učenicima obezbedimo najbolje uslove za obrazovanje i rekreaciju. Uz moderne i adaptirane škole, organizovanje posebnih obuka o bezbednosti na internetu, smatram da su neometan pristup bazenu i plivanje sastavni deo obrazovanja i odrastanja dece u 21. veku - rekao je Janković.

 

Dodao je da je njegova i obaveza rukovodstva Mionice da misli na sve sugrađane i da im život učine boljim.   

 

- U tome nam mnogo pomaže Vlada Republike Srbije. I zahvaljujući toj podršci ove godine ćemo rešiti mnoga važna pitanja za žitelje svih 36 mioničkih sela. Gradićemo vodovod i kanalizaciju, prečistače otpadnih voda, rekonstruisaćemo puteve i škole. Obećali smo da će i penzioneri imati besplatne bazene i to smo ispunili. Trudimo se da im ulepšamo penzionerske dane. Moramo brinuti o našim roditeljima, bakama i dekama. Oni su nas odgajili i u amanet nam ostavili našu Mionicu, da je gradimo i još bolju ostavimo našim pokolenjima – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Aktuelno

Skupština grada (foto: https://leparecvaljeva.rs/)
Skupština grada Pre 2 sati 59 minuta

Gradonačelnik o prvom rebalansu budżeta Valjeva

Skupština grada usvojila je predlog prvog rebalansa budžeta Valjeva za 2024. godinu kojim su budžetska sredstva, u odnosu na osnovnu Odluku o budžetu, uvećana za 1,76 posto. Gradonačelnik Lazar...

 (foto: )
Festival "Znanjem za budućnost" Pre 3 sati

Okružno takmičenje u korišćenju dronova i mbot robota

U osnovnoj školi u Divcima će u utorak 19.03.2024. godine biti održano 9. Okružno takmičenje u korišćenju dronova i mBot robota dve generacije. Najbolje plasirane ekipe sa okružnih takmičenja će se...

Divčibare (otpadne vode) (foto: Kolubarske.rs)
U eko fondu manje novca nego lane Pre 1 dan 3 sati

Za ekologiju 72,7 miliona dinara

Ovogodišnji Budžetski fond za zaštitu životne sredine Valjeva iznosi oko 72,7 miliona dinara, dok je prošle godine za eko fond bilo planirano oko 208,5 miliona dinara. Značajno manje novca ove...  · 2 komentara