Mionica (foto: Kolubarske.rs)
Mionica (foto: Kolubarske.rs)
29.06.2021, 08:43

U Mionici se gradi park sa dečjim igralištem

č: | fb:

Opština Mionica dobiće novu zelenu oazu - linijski park sa dečjim igralištem. Svi Mioničani i brojni turisti moći će da uživaju u prirodi pored reke Ribnice gde će ovaj park i igralište biti smešteni.

 

Biće izgrađeno 1,7 kilometara pešačkih staza, širokih tri metra, moderno dečije igralište od oko 400 kvadrata, zelene površine s drvećem, a biće postavljen i veliki broj klupa. Za ovu investiciju, lokalna samouprava izdvojila je 6,2 miliona dinara, a Ministarstvo zaštite životne sredine odobrilo je dodatnih 10,5 miliona dinara.

Linijski park i igralište (projekat)

Linijski park i igralište (projekat) (Foto: www.mionica.rs)

 

- Zajedno sa kupalištem koje smo adaptirali prošle godine, linijski park i igralište će predstavljati jedan rekreativan kompleks za naše građane gde će moći kvalitetno da provode vreme sa svojim prijateljima i porodicom, a naša deca će dobiti novi kutak za boravak u prirodi. Pored toga, ove godine će početi gradnja Kuće Kolubarske bitke, posvećene najpoznatijem Mioničaninu vojvodi Živojinu Mišiću u veličanstvenoj pobedi srpske vojske u Prvom svetskom ratu. A u razvoj infrastrukture u svim naseljima investiraćemo uz podršku Vlade Republike Srbije više stotina miliona dinara. Uz podršku države gradimo bolju Mionicu za sve nas - rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Boban Janković

Boban Janković (Foto: www.mionica.rs)

 

Janković je dodao da će se izvršiti i rekultivacija zemljišta, očistiti rečno korito i ukoloniti otpad.

 

- Moramo brinuti o zaštiti životne sredine. Zato smo i konkurisali sa ovim projektom. Rekultivisaćemo zemljište u rekreativne svrhe. Zaštitićemo životnu sredinu, a naši Mioničani će uživati u svojoj oazi mira, u Ribnici - kazao je Janković.

 

Realizacija ovog projekta pospešiće razvoj društvenog života svih Mioničana, a istovremeno doprineće očuvanju životne sredine i zaštiti zemljišnih i vodnih resursa.

 

Zdrava životna sredine zasigurno je jedan od prioriteta opštine Mionica, koja je krajem 2019. godine i prva u Srbiji pustila u pogon toplanu na biomasu. Zahvaljujući toplani na biomasu vrednosti od 138 miliona dinara, smanjena je koncentracija aerozagađenja, a značajno poboljšan kvalitet vazduha što Mionicu čini jednom od najodrživijih opština kada je reč o zaštiti životne sredine.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 22 sati 7 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara