Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Mionica (foto: Đorđe Đoković)
06.07.2021, 10:57

Prilika za mlade Mioničane do novog doma u selu

č: | fb:

Zainteresovani građani mioničke opštine, a uz pomoć Opštinske uprave Mionica, mogu se prijaviti na javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, a koje je raspisalo Ministarstvo za brigu o selu. Za ovaj program budžetom Republike Srbije opredeljeno je 500 miliona dinara.

 

Ovim povodom je u Palati Srbija održan sastanak kome su prisustvovali predstavnici Ministarstva za brigu i selu i predstavnici lokalnih samouprava. Program dodele bespovratnih sredstva za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom je od nacionalnog značaja i, kako je rečeno, za njegovu realizaciju važno je angažovanje svih opština i gradova.

 

Po ovom konkursu, podnosilac zahteva i jedinica lokalne samouprave su u obavezi da zajedno elektronskim putem popune Obrazac prijave. Takođe, jedinica lokalne samouprave kontroliše ispunjenost uslova za prijavu, kao i procenu tržišne vrednosti nepokrenosti.

 

Opštinska uprava Mionica, odnosno Odeljenje lokalno-ekonomskog razvoja pružiće potpunu podršku svim zainteresovanima za apliciranje na konkurs.

 

- Vlada Republike Srbije i Ministarstvo za brigu o selu preduzeli su odličnu inicijativu za poboljšanje demografije i razvoj privrednih aktivnosti i života na selu. Ministarstvo poljoprivrede takođe raspisuje povoljne konkurse. Ovakvi programi će omogućiti mladima da pokrenu svoju proizvodnju i na taj način osnaže srpsko selo. I naša Opština je raspisala dva javna poziva iz oblasti poljoprivrede i za to budžetom opredelila 12,8 miliona dinara - rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionice.

 


Mladi koji imaju manje od 45 godina, sa prebivalištem na teritoriji zemlje i koji nisu vlasnici nijedne nekretnine mogu se prijaviti na konkurs, a vrednost kuće i okućnice mora biti do 1,2 miliona dinara.

 

Rok za podnošenje prijava počinje od dana objavljivanja javnog konkursa do utroška budžetskih sredstava koja su obezbeđena za ovu namenu, najkasnije do 1. novembra, dok će se bespovratna sredstva dodeljivati po redosledu pristiglih prijava.

 

Detaljnije informacije mogu se pronaći na sajtu Ministarstva za brigu o selu. https://www.mbs.gov.rs/konkursi.php

Aktuelno

Štand Valjeva u Dučićevoj ulici (foto: Borka Marković)
Valjevci u zvaničnom programu otvaranja letnje sezone Pre 21 sati 43 minuta

Uspešan nastavak saradnje Valjeva i Trebinja

Delegacija Valjeva prisustvovala je zvaničnom programu otvaranja letnje sezone grada Trebinja koji nosi slogan "Trebinje – Grad koji volite" i predstavila naš grad u najboljem svetlu, a saradnja je...  · 5 komentara

Plaćen intervju u Blicu (foto: )
"Preporod Valjeva" ima svoju cenu 27.05.2022

Intervju Blicu gradonačelnik platio 480.000 dinara

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je novcem iz gradske kase platio 480.000 dinara svoj intervju u "Blicu". Novac za to nije bio planiran u budžetu kada je ugovor potpisan, plaćen je ove godine...  · 34 komentara