Škola vodenih sportova u Ljigu (foto: Miroslava Kojić)
Škola vodenih sportova u Ljigu (foto: Miroslava Kojić)
09.07.2021, 10:42

Škola plivanja i vaterpola u Ljigu

č: | fb:

U Ljigu je započela besplatna petodnevna škola vodenih sportova, koju vodi nekadašnji vaterpolo reprezentativac Srbije Nikola Rađen.

 

Na bazenu kod bivšeg hotela, dečaci i devojčice uzrasta od 7-11 i 12-17 godina, u jutarnjim i večernjim terminima, uče praktične lekcije iz plivanja, a oni koji znaju da plivaju čine početne korake u vaterpolu. Interesovanje dece i njihovih roditelja je veliko, prijavilo se oko 140 dece, te je bazen, kojim u ovoj sezoni gazduje JKP "Komunalac", već od 8 časova ujutru "u punom pogonu".

 

Na kraju škole, odnosno Kampa vodenih sportova, kako zvanično glasi naziv letnjih aktivnosti na bazenima širom Srbije, koje već četvrtu godinu sprovodi tim Nikole Rađena, osvajača čak 17 medalja sa reprezentacijom Srbije, među kojima i dve bronzane olimpijske medalje (Peking 2008 i London 2012), biće odigrana prva vaterpolo utakmica u Ljigu. Do tada će deca naučiti sve stilove plivanja i tehnike u vaterpolu. Kamp se potom seli u Gračanicu i Zvečan.

 

Bazen u Ljigu postoji od sredine sedamdesetih godina. Pripadao je firmi "Sloboda", a čovek koji je "kumovao" da u Ljigu bude napravljen bazen olimpijskih razmera, a ne manji kako je bilo planirano, je čuveni vaterpolista Mirko Sandić, poreklom iz Donjih Banjana, poznat kao čovek sa najvećim srcem na svetu, koji je preminuo 2006. godine.

 

 

Aktuelno

Gradsko veće (arhiva) (foto: )
Na današnjoj sednici Pre 11 sati 24 minuta

Gradsko veće o prvom rebalansu i zaduživanju Grada

Članovi Gradskog veća će na današnjoj sednici razmatrati predlog prvog rebalansa budžeta Valjeva za 2023. godinu, kao i predlog Odluke o javnom zaduživanju Grada. Na dnevnom redu 30 tačaka.

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 4 sati 28 minuta

POKS o problemima vodosnabdevanja jednog dela Pričevića

"Sramno je to da u 21. veku sela nemaju vodu, naročito sela poput Pričevića, koja su oko 10 kilometara udaljena od centra grada. Naročito, što je taj problem nastao prilikom poplava i gde je šteta...

Europrom u Jasenici (foto: Europrom)
PR Pre 11 sati 24 minuta

Otvoren "Europrom" objekat u Jasenici

Valjevska kompanija "Europrom" otvorila je još jednu "ljubičastu trgovinu", ovaj put minimarket u Jasenici, površine od oko 260 kvadrata. Dobra lokacija i prostran parking dodatne su prednosti...