Škola vodenih sportova u Ljigu (foto: Miroslava Kojić)
Škola vodenih sportova u Ljigu (foto: Miroslava Kojić)
09.07.2021, 10:42

Škola plivanja i vaterpola u Ljigu

č: | fb:

U Ljigu je započela besplatna petodnevna škola vodenih sportova, koju vodi nekadašnji vaterpolo reprezentativac Srbije Nikola Rađen.

 

Na bazenu kod bivšeg hotela, dečaci i devojčice uzrasta od 7-11 i 12-17 godina, u jutarnjim i večernjim terminima, uče praktične lekcije iz plivanja, a oni koji znaju da plivaju čine početne korake u vaterpolu. Interesovanje dece i njihovih roditelja je veliko, prijavilo se oko 140 dece, te je bazen, kojim u ovoj sezoni gazduje JKP "Komunalac", već od 8 časova ujutru "u punom pogonu".

 

Na kraju škole, odnosno Kampa vodenih sportova, kako zvanično glasi naziv letnjih aktivnosti na bazenima širom Srbije, koje već četvrtu godinu sprovodi tim Nikole Rađena, osvajača čak 17 medalja sa reprezentacijom Srbije, među kojima i dve bronzane olimpijske medalje (Peking 2008 i London 2012), biće odigrana prva vaterpolo utakmica u Ljigu. Do tada će deca naučiti sve stilove plivanja i tehnike u vaterpolu. Kamp se potom seli u Gračanicu i Zvečan.

 

Bazen u Ljigu postoji od sredine sedamdesetih godina. Pripadao je firmi "Sloboda", a čovek koji je "kumovao" da u Ljigu bude napravljen bazen olimpijskih razmera, a ne manji kako je bilo planirano, je čuveni vaterpolista Mirko Sandić, poreklom iz Donjih Banjana, poznat kao čovek sa najvećim srcem na svetu, koji je preminuo 2006. godine.

 

 

Aktuelno

Dan maline u Brankovini (foto: Milena Kuzmanović)
U nedelju Pre 12 sati 28 minuta

U Brankovini održan jubilarni 60. Dan maline

Jubilarna 60. privredno-turistička manifestacija "Dan maline" održana je u nedelju 26. juna u Brankovini. Za najboljeg malinara proglašen je Miroslav Savić iz Donjih Leskovica. Ovo je trenutak da...

Kuća u Ulici kneza Miloša (foto: Kolubarske.rs)
Prvi i poslednji susret sa Miloradom Miškovićem Pre 17 sati 46 minuta

Čežnja za rodnom kućom

Prvi i poslednji susret u Valjevu sa Miloradom Miškovićem opisala je novinarka Ljiljana Kecojević u tekstu "Čežnja za rodnom kućom", koji je objavljen u avgustu 2013. godine u mesečniku "Revija...  · 1 komentar