Škola vodenih sportova u Ljigu (foto: Miroslava Kojić)
Škola vodenih sportova u Ljigu (foto: Miroslava Kojić)
09.07.2021, 10:42

Škola plivanja i vaterpola u Ljigu

č: | fb:

U Ljigu je započela besplatna petodnevna škola vodenih sportova, koju vodi nekadašnji vaterpolo reprezentativac Srbije Nikola Rađen.

 

Na bazenu kod bivšeg hotela, dečaci i devojčice uzrasta od 7-11 i 12-17 godina, u jutarnjim i večernjim terminima, uče praktične lekcije iz plivanja, a oni koji znaju da plivaju čine početne korake u vaterpolu. Interesovanje dece i njihovih roditelja je veliko, prijavilo se oko 140 dece, te je bazen, kojim u ovoj sezoni gazduje JKP "Komunalac", već od 8 časova ujutru "u punom pogonu".

 

Na kraju škole, odnosno Kampa vodenih sportova, kako zvanično glasi naziv letnjih aktivnosti na bazenima širom Srbije, koje već četvrtu godinu sprovodi tim Nikole Rađena, osvajača čak 17 medalja sa reprezentacijom Srbije, među kojima i dve bronzane olimpijske medalje (Peking 2008 i London 2012), biće odigrana prva vaterpolo utakmica u Ljigu. Do tada će deca naučiti sve stilove plivanja i tehnike u vaterpolu. Kamp se potom seli u Gračanicu i Zvečan.

 

Bazen u Ljigu postoji od sredine sedamdesetih godina. Pripadao je firmi "Sloboda", a čovek koji je "kumovao" da u Ljigu bude napravljen bazen olimpijskih razmera, a ne manji kako je bilo planirano, je čuveni vaterpolista Mirko Sandić, poreklom iz Donjih Banjana, poznat kao čovek sa najvećim srcem na svetu, koji je preminuo 2006. godine.

 

 

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post: dr Slobodan Ilić Pre 14 sati 30 minuta

Odgovornost "ne stanuje" u "sivonji"

Interes odgovornih za budžet jeste da se istina o trošenju sredstava skloni, a oni direktniji bi rekli sakrije od građana i zato se trude da programski budžet i sve oko njega bude velika "crna...  · 3 komentara