Registracija Prijava preko FB
Pomor ribe u Kolubari (foto: Goran Živanović)
Pomor ribe u Kolubari (foto: Goran Živanović)
20.07.2021, 12:09

Krivična prijava zbog trovanja ribe u Kolubari

č: | fb:

Policija u Mionici podnela je krivičnu prijavu za krivično delo zagađenje životne sredine iz člana 260 Krivičnog zakonika Srbije protiv farme koja je direktno u Kolubaru u selu Radobić, opština Mionica, ispustila veliku količinu fekalnih voda zbog čega je došlo do pomora ribe, saopštilo je Osnovno javno tužilaštvo Mionica.

 

Kako se navodi u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Mionici, na čijoj teritoriji je došlo do incidenta-trovanja velike količine ribe u Kolubari, "odmah su preduzete radnje koje ne trpe odlaganje".

 

"Osnovno javno tužilaštvo će se truditi da u kratkom roku preduzme sve dokazne radnje u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja i krivične odgovornosti prijavljenog ili nekog drugog lica", saopšteno je.

 

Do ovog ekološkog incidenta došlo je u subotu uveče nizvodno od mosta u Divcima prema Slovcu, kada je zbog ispuštanja štetnih materija u reku Kolubara došlo do pomora nekoliko tona ribe.

 

Policija u Mionici je odmah po ovlašćenju Osnovnog javnog tužilaštva izvršila uviđaj, a na mesto ispuštanja otpadnih voda izašao je i javni tužilac. Zatim su na licu mesta bili nadležni inspektori Agencije za zaštitu životne sredine, vodoprivredna inspekcija, kao i korisnici ribarskog područja.

 

"Utvrđeno je da je osoka iz sabirnog bazena farme ispuštana u kanal, koji u dužini od oko 1,4 kilometara vodi do reke Kolubare. U momentu pregleda, obustavljeno je dalje ispuštanje. Voda reke Kolubare nizvodno od uliva kanala je tamne boje, sa prisutnim mirisom stočne osoke, koja potiče iz kanala", navodi se u izveštaju vodoprivredne inspekcije nakon uviđaja na licu mesta.

 

Aktuelno

Aleksandar Obradović (foto: DjordjeDjokovic)
Afera "Krušik" još uvek bez epiloga Pre 3 sati 14 minuta

Dve godine od hapšenja Aleksandra Obradovića

Prošlo je dve godine od hapšenja uzbunjivača Aleksandra Obradovića, radnika "Krušika", a istraga se još uvek nalazu u "završnoj fazi". Koliko nas se zapita kako živi Aleksandar Obradović, čovek...  · 1 komentar

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 21 sati 5 minuta

U Valjevu 150 novozaraženih

U Valjevu je još 150 osoba zaraženo koronavirusom, u Kolubarskom okrugu još 272. Hospitalizovano je 154 kovid pacijenata. Testirano je u Kolubarskom okrugu 362, u Kovid ambulanti Doma zdravlja 211.  · 1 komentar