Boban Janković i Tomislav Momirović (foto: www.mionica.rs)
Boban Janković i Tomislav Momirović (foto: www.mionica.rs)
06.08.2021, 09:12

Mionici za kanalizaciju i prečistač otpadnoh voda 1,2 milijarde dinara

č: | fb:

Ugovore o izgradnji kanalizacione mreže i centralnog prečistača otpadnih voda, vrednih 1,2 milijarde dinara, što predstavlja najveći investicioni poduhvat u istoriji Mionice, potpisali su u Vladi Srbije ministar za infrastrukturu Tomislav Momirović i predsednik opštine Mionica Boban Janković.

 

Prema ugovorima u narednih 39 meseci biće izgrađen prečistač otpadnih voda i mreža fekalne kanalizacije u dužini od 10,5 kilometara, koja će obuhvatati sva naselja u opštini Mionica koja do sada nisu imala kanalizaciju: Jasenje, Divčibarski put, Brežđanska, Kovačevića put, Tešanovića put, Kneza Grbovića krak, Kevića sokače, deo Aleksandra Obrenovića, Dragojevića strana, Milana Stanišića, Obilaznica, Đurđevića sokak, Novakovići sokak, Pajići sokak, Jevtovića sokak, Antonijevići sokak, Valjevski put.

 

Predsednik Mionice Boban Janković je rekao da ugovori koje su potpisali predstavljaju istorijski trenutak za Mionicu, a ulaganje države u opštinu predstavlja investicioni preporod Mionice.

 

- Vrednost ova dva ugovora prevazilazi iznos tri godišnja budžeta naše opštine. Sa gotovo 1,2 milijarde dinara koje investira Vlada Srbije, mi ćemo u kratkom roku, od tri i po godine, izgraditi ono što u Mionici nije izgrađeno za prethodnih 100 godina. Proširićemo kanalizacionu mrežu i izgraditi centralne prečistače otpadnih voda. Osim što ćemo zaštititi prirodu naše prelepe Mionice od zagađenja, unapredićemo život naših stanovnika, jer nijedna kuća u varoši i Banji Vrujci više neće imati septičke jame, niti će imati trošak njihovog pražnjenja i dezinfekcije. Sve to nam omogućuje da unapređujemo razvoj Mionice kao ekološke turističke destinacije - rekao je Janković.

 

On je naglasio da je za Mionicu izuzetno važno to što je uključena u investicioni program predsednika Srbije Aleksandra Vučića "Srbija 2025".

 

- Zahvaljujući naporima predsednika Vučića i Vlade Srbije Mionica je u prethodnih šest godina uspela da se izbori za realizaciju velikog broja važnih projekata. Rekonstruisali smo naše škole i vrtiće, saobraćajnu infrastrukturu, Dom kulture, izgradili Halu Sportova. Gradićemo Kuću Kolubarske bitke, jedan od najznačajnijih kulturnih projekata za našu opštinu. Rekonstruišemo stare i gradimo nove puteve. Otvorili smo fabriku i zaposlili ljude, a pregovaramo i sa novim investitorima. Mionica će zahvaljujući podršci države za nekoliko godina postati razvijena varoš s odličnim uslovima za život svakog našeg stanovnika i sa fantastičnim perspektivama za razvoj u budućnosti - rekao je Janković.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 1 sati 58 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 2 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 1 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara