Radovi na izgradnji vodovoda Rajković (foto: www.minica.rs)
Radovi na izgradnji vodovoda Rajković (foto: www.minica.rs)
12.09.2021, 09:35

Novi vodovod za Rajković, bolje snabdevanje Robaja

č: | fb:

Svih 170 domaćinstva u selu Rajković dobija nov vodovod. Stare dotrajale cevi, postavljene pre više od pola veka, davne 1965. godine, biće zamenjene novim. Radovi na mreži dugačkoj preko 3,6 kilometara počeli su prošle nedelje. Izgradnja novog vodovoda, pored Rajkovića, trajno će rešiti i vodosnabdevanje dela sela Robaja.

 

Radove na izgradnji novog vodovoda, iz koga će u prvoj polovini sledeće godine poteći dovoljne količine vode za redovno vodosnabdevanje više od 300 stanovnika, obišao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Boban Janković obišao radove

Boban Janković obišao radove (Foto: www.mionica.rs)

 

- Naš prioritet je da omogućimo stabilno vodosnabdevanje svake kuće u opštini Mionica. Svaki čovek u Rajkoviću zna koliko je vredan i važan posao koji počinjemo. Koliko je neophodno da ga uradimo u najkraćem mogućem roku. Od kakve je presudne važnosti da česme više nikada, ni tokom najvećih žega ne budu suve, što se zbog zastarelosti i nedovoljnih kapaciteta vodovoda ranije dešavalo! A uz 302 stanovnika, ovde imamo i osnovnu školu koju pohađa 60 đaka. Više od 17 miliona dinara koje investiramo ove godine, osiguraće da naše komšije u Rajkoviću, u skladu s potrebama savremenog čoveka, imaju vodu u bilo koje doba dana, ili godine - rekao je Janković. Dodao je da će puštanjem u rad novog vodovoda, restrikcije vode, koje su se dešavale tokom letnjih meseci, postati stvar prošlosti. 

 

Opština Mionica je radi razvoja infrastukture konkurisala sa 37 projekata kod Vlade Srbije, a jedna je od 65 lokalnih samouprava koja je uvrštena u program "Srbija 2025" vredan 3,2 milijarde evra.

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 1 dan 5 sati

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...