Radovi na izgradnji vodovoda Rajković (foto: www.minica.rs)
Radovi na izgradnji vodovoda Rajković (foto: www.minica.rs)
12.09.2021, 09:35

Novi vodovod za Rajković, bolje snabdevanje Robaja

č: | fb:

Svih 170 domaćinstva u selu Rajković dobija nov vodovod. Stare dotrajale cevi, postavljene pre više od pola veka, davne 1965. godine, biće zamenjene novim. Radovi na mreži dugačkoj preko 3,6 kilometara počeli su prošle nedelje. Izgradnja novog vodovoda, pored Rajkovića, trajno će rešiti i vodosnabdevanje dela sela Robaja.

 

Radove na izgradnji novog vodovoda, iz koga će u prvoj polovini sledeće godine poteći dovoljne količine vode za redovno vodosnabdevanje više od 300 stanovnika, obišao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Boban Janković obišao radove

Boban Janković obišao radove (Foto: www.mionica.rs)

 

- Naš prioritet je da omogućimo stabilno vodosnabdevanje svake kuće u opštini Mionica. Svaki čovek u Rajkoviću zna koliko je vredan i važan posao koji počinjemo. Koliko je neophodno da ga uradimo u najkraćem mogućem roku. Od kakve je presudne važnosti da česme više nikada, ni tokom najvećih žega ne budu suve, što se zbog zastarelosti i nedovoljnih kapaciteta vodovoda ranije dešavalo! A uz 302 stanovnika, ovde imamo i osnovnu školu koju pohađa 60 đaka. Više od 17 miliona dinara koje investiramo ove godine, osiguraće da naše komšije u Rajkoviću, u skladu s potrebama savremenog čoveka, imaju vodu u bilo koje doba dana, ili godine - rekao je Janković. Dodao je da će puštanjem u rad novog vodovoda, restrikcije vode, koje su se dešavale tokom letnjih meseci, postati stvar prošlosti. 

 

Opština Mionica je radi razvoja infrastukture konkurisala sa 37 projekata kod Vlade Srbije, a jedna je od 65 lokalnih samouprava koja je uvrštena u program "Srbija 2025" vredan 3,2 milijarde evra.

Aktuelno

Gradsko veće (arhiva) (foto: )
Na današnjoj sednici Pre 11 sati 32 minuta

Gradsko veće o prvom rebalansu i zaduživanju Grada

Članovi Gradskog veća će na današnjoj sednici razmatrati predlog prvog rebalansa budžeta Valjeva za 2023. godinu, kao i predlog Odluke o javnom zaduživanju Grada. Na dnevnom redu 30 tačaka.

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 4 sati 37 minuta

POKS o problemima vodosnabdevanja jednog dela Pričevića

"Sramno je to da u 21. veku sela nemaju vodu, naročito sela poput Pričevića, koja su oko 10 kilometara udaljena od centra grada. Naročito, što je taj problem nastao prilikom poplava i gde je šteta...

Europrom u Jasenici (foto: Europrom)
PR Pre 11 sati 33 minuta

Otvoren "Europrom" objekat u Jasenici

Valjevska kompanija "Europrom" otvorila je još jednu "ljubičastu trgovinu", ovaj put minimarket u Jasenici, površine od oko 260 kvadrata. Dobra lokacija i prostran parking dodatne su prednosti...