Prijem za prvake (foto: Branko Petrović)
Prijem za prvake (foto: Branko Petrović)
11.09.2014, 09:26

U Lajkovcu 37 prvaka više

č: | fb:

Ove školske godine na području opštine Lajkovac u prvi razred krenulo je 155 đaka prvaka, 37 više u odnosu na 2013. Osnovna škola ’’Mile Dubljević’’ sa izdvojenim odeljenjima ima 115 prvaka, dok ih je 40 u školi ’’Dimitrije Tucović’’ u Jabučju.

Opština Lajkovac i Kulturni centar "Hadži Ruvim" organizovali su tradicionalni svečani prijem za đake prvake, na kojem ime je uspešno školovanje poželeo predsednik opštine Živorad Bojičić. Opština je obezbedila i pakete školskog pribora i svezaka koji su im ovom prilikom podeljeni. Nakon toga su glumice Angelina Lukić i Katarina Vićentijević iz Valjeva odigrale predstavu "Prvak Jeca i ostala deca".

Opština Lajkovac podstiče natalitet budžetskim sredstvima. Za nezaposlene majke ove godine izdvojena je jednokratna pomoć od 120.000 , dok je za zaposlene taj iznos 60.000 dinara. Pored toga, Opština finansira i program vantelesne oplodnje za parove iz svoje opštine u Regionalnoj opštoj bolnici Valjevo.

 

Aktuelno

Polomljene behaton ploče u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
Raspisana javna nabavka 27.01.2023

Na proleće konačno sređivanje trotoara

Ove godine za sređivanje trotoara iz gradske kase biće izdvojeno 12,5 miliona dinara. Konačno će biti zamenjene oštećene behaton ploče u Karađorđevoj ulici. Bez odgovora pitanje da li će deo...  · 13 komentara