Mionica (foto: Kolubarske.rs)
Mionica (foto: Kolubarske.rs)
22.09.2021, 09:55

Mionica će otvoriti još jednu industrijsku zonu

č: | fb:

Opština Mionica, uz podršku Vlade Srbije, započinje izgradnju industrijske zone na skoro devet hektara u Radobiću. Očekuje se da radovi počnu za 15 dana, a već sada se vode pregovori sa pet investitora.

 

Za realizaciju ovog projekta, Ministarstvo privrede izdvojilo je 24,1 miliona dinara, dok će opština Mionica učestvovati sa 4,8 miliona dinara. Sredstvima od 28,9 miliona dinara biće završena prva faza radova kojom će se izgraditi pristupna saobraćajnica sa potrebnom komunalnom infrastrukturom.

 

- Industrijska zona u Radobiću jedan je od najznačajnih projekata koji smo pokrenuli. Kroz nove investicije obezbedićemo uslove za privredni rast. A što je najvažnije, otvoriće se nova radna mesta u našoj opštini. Prepolovili smo nezaposlenost. U 2017. godini imali smo 624 nezaposlena lica, danas je taj broj oko 300. I to je pokazatelj da smo na pravom putu. Cilj nam je da zaposlimo sve ljude koji žele da rade. Industrijska zona u Radobiću je istorijska investicija za naš kraj – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

 

U toku je potpisivanje ugovora o izvođenju radova, a radove će izvoditi građevinska kompanija "Ingrap-Omni" iz Beograda.

 

Pored industrijske zone, Mionicu očekuje još novih radnih mesta. Nemačka firma "Auto-Kabel" proširiće svoje kapacitete i otvoriti dodatnih 300 radnih mesta u naredne tri godine.

 

U opštini Mionica nedavno je otvoren i šalter za pomoć preduzetnicima koji će doprineti stvaranju povoljnog poslovnog okruženja, a uz pomoć Vlade Srbije investira se i 1,2 milijarde dinara u prečistače otpadnih voda i kanalizaciju.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 7 sati 41 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 14 sati 37 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 14 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara