Registracija Prijava preko FB
Mionica (foto: Kolubarske.rs)
Mionica (foto: Kolubarske.rs)
22.09.2021, 09:55

Mionica će otvoriti još jednu industrijsku zonu

č: | fb:

Opština Mionica, uz podršku Vlade Srbije, započinje izgradnju industrijske zone na skoro devet hektara u Radobiću. Očekuje se da radovi počnu za 15 dana, a već sada se vode pregovori sa pet investitora.

 

Za realizaciju ovog projekta, Ministarstvo privrede izdvojilo je 24,1 miliona dinara, dok će opština Mionica učestvovati sa 4,8 miliona dinara. Sredstvima od 28,9 miliona dinara biće završena prva faza radova kojom će se izgraditi pristupna saobraćajnica sa potrebnom komunalnom infrastrukturom.

 

- Industrijska zona u Radobiću jedan je od najznačajnih projekata koji smo pokrenuli. Kroz nove investicije obezbedićemo uslove za privredni rast. A što je najvažnije, otvoriće se nova radna mesta u našoj opštini. Prepolovili smo nezaposlenost. U 2017. godini imali smo 624 nezaposlena lica, danas je taj broj oko 300. I to je pokazatelj da smo na pravom putu. Cilj nam je da zaposlimo sve ljude koji žele da rade. Industrijska zona u Radobiću je istorijska investicija za naš kraj – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

 

U toku je potpisivanje ugovora o izvođenju radova, a radove će izvoditi građevinska kompanija "Ingrap-Omni" iz Beograda.

 

Pored industrijske zone, Mionicu očekuje još novih radnih mesta. Nemačka firma "Auto-Kabel" proširiće svoje kapacitete i otvoriti dodatnih 300 radnih mesta u naredne tri godine.

 

U opštini Mionica nedavno je otvoren i šalter za pomoć preduzetnicima koji će doprineti stvaranju povoljnog poslovnog okruženja, a uz pomoć Vlade Srbije investira se i 1,2 milijarde dinara u prečistače otpadnih voda i kanalizaciju.

Aktuelno

Skulptura francuskog umetnika  (foto: Bogoljub Arsenijević Maki)
Kultura Pre 9 sati 18 minuta

U "Trnavcu" izložba skulptura "Homo Tribalicus"

U galeriji Internacionalnog umetničkog studija "Radovan Trnavac Mića" večeras u 19 časova biće otvorena izložba skulptura francuskog umetnika Nikole Buvea pod nazivom "Homo Tribalicus".

Dragan Todorović (foto: Đorđe Đoković)
Trupni portret Pre 11 sati 49 minuta

Pozdrav iz JNA

Mora da ste viđali, kod dalje, bliže, familije, ili bar na filmu, fotografije mladića sa titovkama i petokrakom, koje su bile u srcu, ili grbu SFRJ, ispod kojih je pisalo "Pozdrav iz JNA". Tako su...  · 1 komentar