Likovna kolonija Ribnica 2021. (foto: www.mionica.rs)
Likovna kolonija Ribnica 2021. (foto: www.mionica.rs)
24.09.2021, 08:08

Mionica domaćin likovne kolonije "Ribnica3 2021"

č: | fb:

U Mionici je po treći put organizovana likovna kolonija "Ribnica3 2021", koja je okupila 17 umetnika iz Rusije, Srbije, Republike Srpske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

 

U likovnim radionicama sa slikarima učestvovali su i mionički đaci iz Donje Toplice i Rajkovića. Oni su imali priliku da se upoznaju sa slikarstvom i na kreativan i zanimljiv način steknu nova saznanja.

Boban Janković na izložbi

Boban Janković na izložbi (Foto: www.mionica.rs)

Na otvaranju izložbe u Kulturnom centru u Mionici bio je i predsednik opštine Mionica, Boban Janković koji je rekao da je "odlično to što je Mionica domaćim likovne kolonije". On se zahvalio svim učesnicima i izrazio uverenje da se Mionica pokazala kao dobar domaćin.

 

- Siguran sam da je naš kraj bio velika inspiracija umetnicima i da su uživali. Veliki su benefiti koje nam je doneo moderan Kulturni centar. Sada se ovde dešavaju mnoge manifestacije. Kada smo izdvajali novac za njegovu rekonstrukciju znali smo da ulažemo u prave stvari. U obnovu Kulturnog centra uložili smo 28 miliona dinara. Nastavićemo da razvijamo segmente društvenog i kulturnog života naših sugrađana. Kuća Kolubarske bitke svedoči tome, a Mionica će uskoro dobiti impresivnu građevinu koja će prikazati pobedu srpske vojske u Prvom svetskom ratu - rekao je Janković.

 

Na tradiciju likovnog stvaralaštva u Mionici, prisutne je podsetio pozorišni reditelj Miroslav Trifunović.

 

- Još u drugoj polovini prošlog veka, profesor Bogdan Kršić dovodio je svoje studente u Ribnicu, gde, koristeći litografski kamen iz Struganika, nastaje Likovna kolonija grafike. A ne zaostaje ni Likovna kolonija Banje Vrujci predvođena istoričarem umetnosti, Zoricom Đorđević, koja okuplja slikare iz zemlje i inostranstva - naglasio je Trifunović.

 

Izložba radova biće otvorena do kraja oktobra u galeriji Kulturnog centra.

 

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post: dr Slobodan Ilić Pre 14 sati 49 minuta

Odgovornost "ne stanuje" u "sivonji"

Interes odgovornih za budžet jeste da se istina o trošenju sredstava skloni, a oni direktniji bi rekli sakrije od građana i zato se trude da programski budžet i sve oko njega bude velika "crna...  · 3 komentara