Scena iz nove serije (foto: Emilija Gajić)
Scena iz nove serije (foto: Emilija Gajić)
02.10.2021, 07:50

"Kamiondžije d.o.o." nastavljaju putovanje

č: | fb:

Prošle nedelje na Ubu je pala poslednja klapa drugog ciklusa serije "Kamiondžije d.o.o." reditelja Filipa Čolovića, u trajanju od 12 epizoda, čiji je početak emitovanja najavljen od 8. januara, subotom i nedeljom na RTS 1. Kao i u prvoj sezoni (20 epizoda), radnja ove porodične komedije najvećim delom odvija se na području ubske opštine, a snimanje je završeno za nepuna tri meseca.

 

Nastavak "Kamiondžija d.o.o" donosi nove avanture i nedaće glavnih junaka Baje i Žiće, u tumačenju Nenada Jezdića i Tihomira Stanića, šoferskih dobričina često naivnih, nesnađenih i nespretnih u poslovima i danima sadašnjim, ali i izvesne promene. Taman kad su junaci serije pomislili da su rešili životne i ljubavne probleme i očekivali finansijski boljitak, sve je krenulo nizbrdo.

Nenad Jezdić

Nenad Jezdić (Foto: Emilija Gajić)

 

Režiser Filip Čolović smatra da će druga sezona biti značajno bolja od prve, jer je serija pronašla svoj tempo, priča je brža, čvršča i sažetija, a događaji zgusnutiji i puni neočekivanih obrta.

 

"Posebno mi je drago da smo, uvidevši koji su sve likovi bili uspešni u prvoj sezoni, mnogima od njih sada dali mnogo više prostora. Osim toga, scenarista Vladimir Đurđević je uvođenjem nekoliko novih likova obogatio ovaj serijal i, samim tim, mislim da će drugi ciklus biti uzbudljiviji i zanimljiviji publici, naravno uz naša dva glavna junaka, Baju i Žiću, koji nas vode kroz sve priče", rekao je režiser.

 

Čolović otkriva i da svaka epizoda ima svoje zaplete, nešto prepoznatljivo i zanimljivo, počev od valjevskog KP doma, preko novog ubskog akva parka, do Žićinog učeša u kvizu "Potera" i promocije njegove poetske knjige "Stihovi na točkovima". Takođe dodaje da je snimanje drugog serijala bilo nemerljivo lakše od prvog, a najavljuje i mogućnost još jednog nastavka "Kamiondžija d.o.o.".

Filip Čolović

Filip Čolović (Foto: Emilija Gajić)

 

"Kad smo počeli da pišemo drugi serijal, već smo imali ideju o trećem, tako da smo mnoge stvari, čak i neke bitne dramske linije, ostavili za taj ciklus. Ne možemo ništa da prejudiciramo, pošto sve zavisi od toga kako će publika prihvatiti drugi serijal, ali se nadamo i voleli bismo da ima razloga da se nadamo trećoj sezoni, jer avanture naših junaka nisu dovršene i mislim da bi bilo zanimljivo gledati gde će ih odvesti", rekao je Filip Čolović.

 

I za Tihomira Stanića, koji u seriji tumači ulogu Žiće, snimanje druge sezone bilo je neuporedivo lakše. Za razliku od prvog serijala, kada su njega i Nenada Jezdića poredili sa slavnim prethodnicima Miodragom Petrovićem Čkaljom i Pavlom Vuisićem, koji su igrali voljene likove Jareta i Paju u originalnim "Kamiondžijama" iz sedamdesetih godina, sada nije bilo tog pritiska.

 

"U prvoj sezoni postojala je opasnost kako će publika da nas prihvati posle te kultne serije, da li će se praviti poređenja na našu štetu, negativna, a i jako negativna i, generalno, u jednom delu kulturne javnosti postojao je veliki otpor prema činjenici da se radi nova serija. I na društvenim mrežama i u filmskom svetu već unapred su projekat osuđivali na neuspeh. Prognoze nisu bile dobre po nas, ali se nismo obazirali. Naravno, bili smo svesni te opasnosti", kaže Stanić, dodajući da su posle emitovanja prve sezone, iz epizode u epizodu, sve sumnje raspršene.

Nenad Jezdić i Tihomir Stanić

Nenad Jezdić i Tihomir Stanić (Foto: Emilija Gajić)

 

"Mi smo jako dobro prihvaćeni kod publike i kolega, tako da smo u drugu sezonu ušli mnogo opušteniji i spokojniji. Pored toga, bili smo svoji na svome u svakom pogledu. Od samog početka, gostoprimstvo građana ubske opštine bilo je veličanstveno, što je veoma bitno za celu seriju i za atmosferu u njoj. Kada sam ponovo došao zbog snimanja druge sezone, imao sam utisak da sam se vratio kući. Sve skupa, 'Kamiondžije' na Ubu su jedan od najlepših i najboljih profesionalnih projekata u mom životu", rekao je Stanić.

 

Stanić je takođe pohvalio ubske glumce amatere Pozorišta "Raša Plaović" i mnogobrojne statiste, koji su angažovani u oba ciklusa.

 

"Kao što je ubska opština rasadnik talentovanih fudbalera, a to je i u svetu poznato, očigledno je ova sredina rasadnik i talentovanih glumaca i filmskih radnika. Mnogo ljudi se primilo na filmsku umetnost i teško će živeti bez nje, tako da je lepo što su posle snimanja prve sezone 'Kamiondžija' na Ub stigle i ekipe serija 'Branilac' i 'Oluja'. Posejali smo neko seme koje se ovde primilo, klija i niče", istakao je Tihomir Stanić.

Sena iz nove serije

Sena iz nove serije (Foto: Emilija Gajić)

Među glavnim likovima serije je i Dara, Žićina žena, koju tumači Paulina Manov. Za svoju junakinju glumica kaže da je univerzalna.

 

"Ona je i jaka i slaba, i sledi i vodi, i stub je i pod je. Nekako je univerzalna, a opet ima i nešto svoje, odnosno moje. Dara će u nastavku serije pokušati da doprinese finansijskom boljitku porodice, počeće da radi i u vezi toga će biti nekih malih peripetija. U prvoj sezoni smo se borili sa predsrasudama, a naročito je bilo teško Nenadu Jezdiću i Tihomiru Staniću da se nose sa našim glumačkim velikanima Pajom i Čkaljom. Trebalo je da se odvojimo od slavne seriji, stvorimo nove likove i 'Kamiondžije' naših dana. Čini mi se da smo uspeli u tome i sad idemo dalje", kazala je Paulina Manov.

Tihomir Stanić i Branislav Zeremski

Tihomir Stanić i Branislav Zeremski (Foto: Emilija Gajić)

 

Lakomislena ulaganja Žićinog tasta Grče Jarca dovešće čitavu porodicu na ivicu egzijstencije u drugoj sezoni. Glumac Branislav Zeremski, koji igra ovaj lik, nada se da će uigrana ekipa opravdati nastavak na "lep i šaljiv način", ističući, kao i prethodni sagovornici, da su svi ušli opušteniji u novo snimanje.

 

"I dalje nosimo teret poređenja sa starim 'Kamiondžijama', ali  lakše. Ovo je potpuno naša priča i idemo ispočetka u novoj sezoni. 'Kamiondžije d.o.o' sad imaju svoj put", rekao je Zeremski.

 

Pored navedenih, u novom serijalu "Kamiondžije d.o.o." igraju i Marko Gvero, Jovana Gavrilović, Tanja Pjevac, Nebojša Ilić, Anka Gaćeša, Vladislav Mihailović, Ivan Jeftović, Miloš Đorđević, Slobodan Ninković, Aleksandar Đurica, Jovana Gavrilović, Andrej Šepetkovski, Jelisaveta Orašanin i mnogi drugi.

Sa snimanja druge sezone

Sa snimanja druge sezone (Foto: Emilija Gajić)

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 5 sati 46 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 1 komentar

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 sati 10 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...