Uskoro industrijska zona u Radobiću (foto: www.mionica.rs)
Uskoro industrijska zona u Radobiću (foto: www.mionica.rs)
03.11.2021, 10:05

Nova industrijska zona vredna oko 29 miliona dinara

č: | fb:

Mionica dobija novu industrijsku zonu od devet hektara, u selu Radobić, za koju je zainteresovano pet investitora. Radovi na izgradnji pristupne saobraćajnice i trafostanice već su počeli, saopšteno je iz lokalne uprave.

 

Za realizaciju ovog projekta, Ministarstvo privrede izdvojilo je 24,1 miliona dinara, dok će opština Mionica učestvovati sa 4,8 miliona dinara. Radove je obišao predsednik opštine Mionica Boban Janković, koji je istakao značaj ovog projekta, koji će Mioničanima doneti nova radna mesta.

 

- Mionica je privlačna za nove investitore jer važi za mesto sa povoljnim poslovnim okruženjem, pored ovoga ulaže se i u komunalnu i saobraćajnu infrastrukturu, elektromrežu, a svakako je prednost i blizina brze saobraćajnice koja se gradi. Pred nama su nove investicije i otvaranje novih radnih mesta - rekao je Janković

 

Za industrijsku zonu u Radobiću zainteresovano je pet investitora, a Janković je imao sastanak sa Vitalijem Novohackim, zastupnikom firme "Oner", koja je zainteresovana za otvaranje proizvodnog pogona u Radobiću.

 

- Pregovori opštine i investitora su u toku. Razvoj privrede je u direktnoj vezi sa razvojem jedne lokalne zajednice. U velikoj meri smo smanjili nezaposlenost. U 2017. godini imali smo 624 nezaposlena lica, danas je taj broj oko 300. I to je pokazatelj da smo na pravom putu - rekao je Janković.

 

Opština Mionica je ove godine pokrenula značajne projekte. Počeli su radovi na izgradnji 19 kilometara kanalizacije u 22 naselja koju finanisra Vlada Republike Srbije sa 1,2 milijarde dinara. Naredne godine počinje i gradnja prečistača otpadnih voda u Mionici i Banji Vrujci. Asfaltirano je više od 50 kilometara puteva u čitavoj opštini, a počinje i gradnja Kuće Kolubarske bitke, multimedijalnog projekta posvećenog vojvodi Živojinu Mišiću i pobedi srspke vojske u Kolubarskoj bici u Prvom svetskom ratu.

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post: dr Slobodan Ilić Pre 13 sati 15 minuta

Odgovornost "ne stanuje" u "sivonji"

Interes odgovornih za budžet jeste da se istina o trošenju sredstava skloni, a oni direktniji bi rekli sakrije od građana i zato se trude da programski budžet i sve oko njega bude velika "crna...  · 3 komentara