Mini maksi liga  (foto: www.mionica.rs)
Mini maksi liga (foto: www.mionica.rs)
18.11.2021, 09:59

Mini maksi liga po treći put u Mionici

č: | fb:

Po treći put, u organizaciji Sportskog centra, održava se Mini maksi liga "Mionica 2021/2022", koja će trajati do kraja marta naredne godine. Na ovom takmičenju za fudbalere uzrasta od 7 do 11 godina učestvuje više od 50 ekipa iz 11 klubova iz Valjeva, Lazarevca, Lajkovca, Uba, Osečine i Mionice. Zanimljivo je to da će prvi put učestvovati i dve ekipe sastavljene isključivo od devojčica, članica Ženskog fudbalskog kluba "Jedinstvo" Ub.

 

- Mionica nastavlja dobro sportsku tradiciju. Mini maksi liga je veoma važan sportski događaj, a Mionica je domaćin i ove godine. Značajna sportska dešavanja koja se organizuju u novoj sportskoj hali pokazuju opravdanost ulaganja u njenu rekonstrukciju. Nakon 25 godina, uspeli smo da izgradimo jednu modernu halu. Za obnovu hale izdvojeno je 114 miliona dinara. Pored toga, izgradili smo teretanu na otvorenom, rekonstuisali fudbalski i košarkaški teren - rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica koji je svim učesnicima poželeo mnogo sreće u takmičenju.

 

Mionica se 2019. godine pridružila velikoj porodici gradova širom Srbije u kojima se organizuje Mini maksi fudbalska liga. Novina je da će se utakmice ove sezone igrati u dva grada, naizmenično u hali Sportskog centra Mionica i Hali sportova u Valjevu. Zbog pandemije korona virusa utakmice se igraju bez prisustva publike i uz strogo pridržavanje propisanih mera zaštite od KOVID-a 19. Mini maksi liga je najmasovniji sportski pokret i projekat Bazičnog fudbala u Srbiji, regionu Zapadnog Balkana i Jugoistočne Evrope.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 4 sati 17 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 6 sati 54 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 1 komentar