Mini maksi liga  (foto: www.mionica.rs)
Mini maksi liga (foto: www.mionica.rs)
18.11.2021, 09:59

Mini maksi liga po treći put u Mionici

č: | fb:

Po treći put, u organizaciji Sportskog centra, održava se Mini maksi liga "Mionica 2021/2022", koja će trajati do kraja marta naredne godine. Na ovom takmičenju za fudbalere uzrasta od 7 do 11 godina učestvuje više od 50 ekipa iz 11 klubova iz Valjeva, Lazarevca, Lajkovca, Uba, Osečine i Mionice. Zanimljivo je to da će prvi put učestvovati i dve ekipe sastavljene isključivo od devojčica, članica Ženskog fudbalskog kluba "Jedinstvo" Ub.

 

- Mionica nastavlja dobro sportsku tradiciju. Mini maksi liga je veoma važan sportski događaj, a Mionica je domaćin i ove godine. Značajna sportska dešavanja koja se organizuju u novoj sportskoj hali pokazuju opravdanost ulaganja u njenu rekonstrukciju. Nakon 25 godina, uspeli smo da izgradimo jednu modernu halu. Za obnovu hale izdvojeno je 114 miliona dinara. Pored toga, izgradili smo teretanu na otvorenom, rekonstuisali fudbalski i košarkaški teren - rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica koji je svim učesnicima poželeo mnogo sreće u takmičenju.

 

Mionica se 2019. godine pridružila velikoj porodici gradova širom Srbije u kojima se organizuje Mini maksi fudbalska liga. Novina je da će se utakmice ove sezone igrati u dva grada, naizmenično u hali Sportskog centra Mionica i Hali sportova u Valjevu. Zbog pandemije korona virusa utakmice se igraju bez prisustva publike i uz strogo pridržavanje propisanih mera zaštite od KOVID-a 19. Mini maksi liga je najmasovniji sportski pokret i projekat Bazičnog fudbala u Srbiji, regionu Zapadnog Balkana i Jugoistočne Evrope.

Aktuelno

Muzička škola (foto: Kolubarske.rs)
U Muzičkoj školi Pre 21 sati 43 minuta

Koncert "Premijere"

Koncert "Premijere" pijanistkinje Nataše Mitrović, održaće se u petak, 9. decembra, u 18 časova u svečanoj sali valjevske muzičke škole "Živoirad Grbić".