Ekipa ubske Muzicke škole (foto: Vladimir Adamović)
Ekipa ubske Muzicke škole (foto: Vladimir Adamović)
21.11.2021, 10:28

Ubskim solo pevačima četiri prve i jedna druga nagrada

č: | fb:

Petočlana ekipa pevačkog odseka ubske Škole za osnovno muzičko obrazovanje "Petar Stojanović" iz klase profesorke Teute Aslani, postigla je zapažene rezultate na nedavno završenoj 19. Republičkoj smotri mladih talenata u Sremskim Karlovcima.

 

Učenici Milica Adamović, Anastasija Ninković, Jovan Simeunović i Stefan Kaplarević osvojili su prve nagrade u svojim kategorijama, dok je Danici Kadović pripalo drugo mesto. Ovaj uspeh dodatno dobija na značaju kada se ima u vidu da smotra okuplja najbolje među najboljima, jer su u Sremskim Karlovcima nastupali đaci koji su u prethodnoj godini osvajali visoke nagrade na republičkim i međunarodnim solopevačkim takmičenjima.

 

Profesorka Teuta Aslani s ponosom kaže da su, u jakoj konkurenciji, njeni učenici uspeli da se istaknu i ostvare zavidan plasman.

 

- Ne samo da su impresionirali eminentne članove žirija, već i mene, zato što su svih petoro uradili više nego što sam od njih tražila. Pored izuzetnog pevačkog kvaliteta, pokazali su i kreativnost u osmišljavanju scenskog nastupa, pa su me iznenadili svojim performansima. Vrlo sam zadovoljna, svi su se potrudili da daju svoj maksimum. Bodovani su visoko, od 95 do 100 poena, koliko je osvojila Milica Adamović, koja se malo više istakla od ostalih. Korepetitorka Dubravka Radović sa njima je na sceni pravila sinergiju, u prelepom i akustičnom prostoru Karlovačke gimnazije, kaže profesorka Aslani.

 

Prema njenim rečima, ovo je veoma značajno iskustvo za ubske solopevače, koji su imali priliku da se druže sa drugim učesnicima smotre, razmene iskustva sa vršnjacima, a od starijih, srednjoškolaca, studenata i postdiplomaca muzičkih akademija, nešto i nauče.

 

- Mislim da naši učenici još uvek nisu svesni koliki su uspeh postigli samim tim što su se plasirali na jedno ovako renomirano takmičenje, gde su, uz to, postigli izvanredne rezultate. Biti najbolji među najboljima velika je čast i nagrada za sve ono što su svojim radom, zalaganjem i talentom ostvarili prethodne godine na brojnim solopevačkim takmičenjima najvišeg ranga - kaže profesorka Teuta Aslani, koja se nada da će njeni najuspešniji i najdarovitiji đaci nastaviti muzičko obrazovanje u srednjim školama.

Ekipa ubske Muzicke škole

Ekipa ubske Muzicke škole (Foto: Vladimir Adamović)

Ubski zlatni glasovi: Milica Adamović (sopran), Jovan Simeunović (tenor) i Stefan Kaplarević (bas-bariton) su učenici trećeg razreda ŠOMO "Petar Stojanović" Anastasija Ninković (sopran) je đak drugog razreda, kao i drugoplasirana Danica Kadović (sopran). Kao najbolje rangirani na Republičkoj smotri mladih talenata u Sremskim Karlovcima, dobili su vaučere za predstojeće, decembarsko Internacionalno takmičenje "Vera Kovač Vitkai" u Novom Sadu, potom za Republičko takmičenje zajednce muzičkih i baletskih škola i Međunarodno takmičenje mladih operskih pevača "Canto bene", koja će se sledeće godine održati u Beogradu.

 

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post: dr Slobodan Ilić Pre 13 sati 41 minuta

Odgovornost "ne stanuje" u "sivonji"

Interes odgovornih za budžet jeste da se istina o trošenju sredstava skloni, a oni direktniji bi rekli sakrije od građana i zato se trude da programski budžet i sve oko njega bude velika "crna...  · 3 komentara