Put u opštini Mionica (foto: www.mionica.rs)
Put u opštini Mionica (foto: www.mionica.rs)
13.12.2021, 07:57

Janković hitno sazvao sednicu Štaba za vanredne situacije, mionička zimska služba radila celu noć

č: | fb:

Zbog snežnog nevremena koje je zahvatilo celu Srbiju, divčibarski reon i mionički kraj, predesednik opštine Mionica i komadant Štaba za vanredne situacije Boban Janković hitno je u nedelju sazvao sednicu Štaba gde je zaključeno da će zimska služba raditi celu noć i da će se putevi čistiti na čitavoj teritoriji opštine Mionica. Takođe, odlučeno je da će se dodatno nabaviti agregati kako bi sve nesmetano funkcionisalo.

 

Janković je u nedelju ceo dan proveo sa ekipama zimske službe koje su od ranog jutra radile na čišćenju nanosa koje stvara snažna snežna vejavica. Ekipe su na terenu bile od ranih jutarnjih sati, ali snežni vihori neprestano stvaraju nov pokrivač.

Sednica Štaba za vanredne sitauacije

Sednica Štaba za vanredne sitauacije (Foto: www.mionica.rs)

- Hitno smo sazvali sednicu Štaba. Naše zimske službe rade bez prestanka. Cilj je da sve funkcioniše uprskos otežanim vrmenskim uslovima. Putevi moraju biti prohodni. Činimo sve kako bi ustanove i službe radile normalno. Otklonjeni su kvarovi na elektro mreži, a sela Brežđe, Robaje, Osečenica, Golubac, Rajković i Bukovac su dobila struju. Očekuje se da će se situacija ubrzo stabilizovati i u drugim delovima opštine - rekao je Janković koji je do radnika zimske službe tražio dodatni angažman kako bi se putevi održali prohodnim.

 

Svi građani na teritoriji opštine Mionica koji imaju problema sa električnom energijom, prohodnosti puteva..., mogu se obratiti opštinskom Kol centru besplatnim pozivom na broj 0800-50-50-55.

Aktuelno

Valjevo (gradska kuća) (foto: Đorđe Đoković)
Izostao novac Ministarstva i stranaca za vrtiće Pre 1 dan 11 sati

Ništa bez gradske kase

O pretvaranju stare "Šeste škole" u vrtiće, kao najznačajnijem projektu, gradonačelnik Gojković govorio na sednci Skupštine grada 20. maja, a pre toga i 11. marta. Razlika je u tome što se pre dva...  · 6 komentara