Radovan Beli Marković (foto: Đorđe Đoković)
Radovan Beli Marković (foto: Đorđe Đoković)
21.01.2022, 11:14

Dan žalosti u Lajkovcu povodom smrti Radovana Belog Markovića

č: | fb:

Povodom smrti književnika Radovana Belog Markovića predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković doneo je odluku o proglašenju 22. januara za Dan žalosti u opštini Lajkovac. Dan žalosti biće obeležen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradama javnih ustanova i preduzeća kojima je osnivač opština Lajkovac.

 

U obrazloženju odluke navodi se da je proslavljeni srpski pisac višedecenijskim plodnim stvaralaštvom i jedinstvenim proznim rečnikom dao poseban pečat Lajkovcu, u kome je proveo najveći deo života i u njemu stvarao. Prvi je dobitnik Povelje za rad i dostignuća od posebnog značaja za opštinu Lajkovac u oblasti umetnosti i kulture, kao i za izuzetno vredna publikovana umetnička ostvarenja.

 

Komemoracija povodom smrti književnika Radovana Belog Markovića održaće se u subotu 22. januara u velikoj sali Kulturnog centra "Hadži Ruvim" Lajkovac, s početkom u 11 časova. Opelo i sahrana su u 13 časova na Novom groblju u Lajkovcu.

Aktuelno

Osnicba škola u Mionici  (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 20 sati 18 minuta

Mionički osnovci ostvarili značajan uspeh na takmičenjima

Mionički osnovci ostvarili su značajne rezultate na republičkom takmičenju iz engleskog jezika, okružnom takmičenju iz programiranja, okružnom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture, kao i...