Boban Janković uručuje sedišta i kolica (foto: www.mionica.rs)
Boban Janković uručuje sedišta i kolica (foto: www.mionica.rs)
19.03.2022, 13:21

Besplatna auto-sedišta i kolica, porodiljama 40.000 dinara

č: | fb:

Za poslednjih šest meseci u opštini Mionica rođene su 52 bebe, među kojima su i jedni blizanci. Predsednik opštine Boban Janković uručio je kolica i sedišta roditeljima novorođenih beba, a iz budžeta opštine uplaćena je jednokratna pomoć u iznosu od 40 hiljada dinara za 51 porodilju.

 

Novost je da je ove godine opština Mionica, po prvi put, opredelila jednokratnu novčanu naknadu u iznosu od 80 hiljada dinara za prvu rođenu bebu. Lenka Stojanović iz Šušeoke je prva rođena beba u 2022. godini koja je od lokalne samouprave dobila 120 hiljada dinara.

 

- U obavljanju funkcije predsednika opštine, najdraži su mi ovi povodi, kada imamo priliku da pomognemo roditeljima koji su odlučili da ostanu ovde i osnuju porodice. Ove godine smo doneli odluku za isplatu jednokratne novčane pomoći za prvu rođenu bebu koju ćemo sprovoditi i ubuduće. Deca su naša budućnost i zato je najbitnije da im omogućimo što bezbrižnije detinjstvo i najbolje uslove u kojima će odrastati. U našoj opštini prošle godine zabeleženo je povećanje novorođenih što je odlično. Država je preduzela značajne mere u populacionoj politici, a mi ćemo kao lokalna samouprava slediti državnu politiku. Gradimo industrijsku zonu gde će biti novih radnih mesta, obnavljamo škole, ulažemo u obrazovanje, kulturu i sport. Činimo sve kako bi svi građani u Mionici imali najbolje uslove za život, rad, obrazovanje - rekao je Janković.

 

Opština Mionica već šestu godinu besplatno dodeljuje auto-sedišta, a od 2019. godine, na inicijativu predsednika opštine Bobana Jankovića, za novorođenčad su obezbeđena i kolica.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 22 sati 55 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara