Radovi na rekonstrukciji parka u Mionici (foto: www.mionica.rs)
Radovi na rekonstrukciji parka u Mionici (foto: www.mionica.rs)
01.04.2022, 11:09

Počeli radovi na rekonstrukciji parka u Mionici

č: | fb:

Do kraja juna biće završeni radovi na prvoj fazi rekonstrukcije centralnog parka i glavnog šetališta u Mionici. Prva faza radova, u kojoj će stare ploče biti zamenjene novim i ugrađeno parterno osvetljenje, vredna je 16,4 miliona dinara. Ministarstvo turizma opredelilo je 12 miliona dinara, dok će lokalna samouprava učestvovati sa 4,4 miliona dinara.

 

U drugoj fazi, za koju je pripremljena projektna dokumentacija, predviđeno je uređenje zelenila i postavljanje mobilijara. Radove na uređenju parka obišao je predsednik opštine Mionica Boban Janković koji je istakao da je Mionica godinama čekala na modernizaciju centralnog i najfrekventnijeg dela varoši.

 

- Započeli smo prvu fazu rekonstrukcije, ali cilj je da se čitav park uredi i postane jedno od najlepših mesta u našoj varoši. Imamo spremnu dokumentaciju i siguran sam da ćemo sve postavljene ciljeve uspešno realizovati. Pred nama su brojni projekti koji će ulepšati celu našu opštinu, podići životni standard naših stanovnika i unaprediti kvalitet života – rekao je Janković.

Janković u obilasku radova na rekonstrukciji parka

Janković u obilasku radova na rekonstrukciji parka (Foto: www.mionica.rs)

 

U Mionici se gradi Kuća Kolubarske bitke, u toku su radovi na rehabilitaciji trotoara u centru varoši, a uskoro se očekuje i gradnja umetničke galerije. Sve navedeno doprineće modernom i uređenom centru u kom će svi Mioničani i turisti moći da uživaju i saznaju brojne informacije o mioničkom kraju, kulturi, tradiciji i umetnosti. Nedaleko od centralnog parka nalazi se i linijski park koji je izgrađen prošle godine, a planira se realizacija mnogobrojnih projekata koji će linijski park učiniti izuzetnim mestom za odmor, rekreaciju, turizam, sport.

 

- Ako postavimo paralelu i uporedimo izgled Mionice pre deset godina i sada, možemo zaključiti samo jedno. A to je da se Mionici razvija. Očigledno je koliko samo varoš drugačije izgleda. Sređene su škole, rekonstruisani trotari, asfaltirane ulice. Imamo moderan Kulturni centar, Uslužni centar, besplatan program Centra za razvoj i obrazovanje. Razvoj Mionice je nezaustavljiv proces. Ponosan sam na projekat rekonstrukcije centralnog parka, očekuje nas naporan rad kako bismo uspešno realizovale sve faze. A najbitnije je, da ćemo ostvariti cilj i naše mesto učiniti mnogo lepšim – rekao je Janković.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 15 sati 4 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 12 sati 14 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 5 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 15 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara