Boban Janković i Jordan Jevtović (foto: www.mionica.rs)
Boban Janković i Jordan Jevtović (foto: www.mionica.rs)
24.05.2022, 09:01

Janković posetio Jordana Jevtovića, najstarijeg stanovnika opštine Mionica

č: | fb:

Predsednik opštine Mionica Boban Janković posetio je Jordana Jevtovića, najstarijeg stanovnika opštine Mionica koji je ove godine napunio 102. godine.

 

Jordan Jevtović živi u Krčmaru, u podnožju Maljena. Više od veka proveo je u rodnom mestu gde je radio u lokalnoj prodavnici. Danas je penzioner. Dobro se seća da je na posao krenuo u ponedeljak, na praznik Mladence. U osmadesetim je prestao da pije kafu i rakiju.

 

- Malo je reći da sam oduševljen. Prava je dragocenost popričati sa čovekom kao što je deda Joca. Od njega se može mnogo naučiti. Satima smo pričali. Siguran sam da ću opet svratiti, jer nismo stigli o svemu da razgovaramo. Očekujem da u februaru naredne godine proslavimo njegov 103. rođendan – rekao je Janković.

Boban Janković i Jordan Jevtović

Boban Janković i Jordan Jevtović (Foto: www.mionica.rs)

 

Deda Joca, kako ga zovu u Krčmaru, rođen je 1920. godine. U to vreme svet se oporavljao od Prvog svetskog rata, a dobro se seća i Drugog svetskog rata. Kaže da se svet mnogo promenio.

 

- Pre si morao da budeš gladan, danas nije tako. Krpili smo pantalone, a danas jedemo lubenicu za Svetog Nikolu – priča Jordan i dodaje da se danas bolje se živi nego ranije.

 

Jordan Jevtović živi sa ćerkom i zetom koji brinu o njemu. Omiljen je stanovnik sela Krčmar i pripada mu mesto najstarijeg Mioničanina.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 1 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara