Poplave u Lajkovcu (foto: www.lajkovac.rs)
Poplave u Lajkovcu (foto: www.lajkovac.rs)
14.06.2022, 06:51

Vanredna situacija u opštini Lajkovac zbog posledica padavina

č: | fb:

Zbog štete prouzrokovane obilnim padavinama na putevima i ulicama, vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, kao i zbog sprovođenja operativnih mera zaštite i spasavanja, predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković doneo je Odluku o proglašenju vanredne situacije za celu teritoriju opštine Lajkovac.

 

Ogromna količina kiše, koja je pala za kratko vreme, najviše štete nanela je poljoprivrednim usevima i to na području Nepričave i Slovca. Voda se najviše izlila na potezu Ilića vodenice u Nepričavi, u visini pružnog prelaza, gde je ugrozila tri domaćinstva.

Poplave u Lajkovcu

Poplave u Lajkovcu (Foto: www.lajkovac.rs)

U dva domaćinstva je voda poplavila ekonomska dvorišta, dok je u porodičnu kuću Selakovića voda prodrla u kuću. U Slovcu je najugroženiji bio potez kod Železničke stanice.

 

Opštinski Štab za vanredne situacije je juče obišao sve kritične zone u opštini Lajkovac, nakon višečasovnih obilnih padavina. Kako saznajemo, nema evakuisanih niti ugroženih.

Aktuelno

Radovan Beli MArković (foto: Đorđe Đoković)
Predlozi do 21. avgusta Pre 7 sati 38 minuta

Nagrada "Beli" u čast pisca Radovana Belog Markovića

Udruženje "Beli Povlen" iz Valjeva ustanovilo je novinarsku nagradu "Beli", u znak sećanja na Radovana Belog Markovića, jednog od najvećih srpskih književnika. Priznanje će biti dodeljeno 28....

Dečji parkić u Naselju Milorada Pavlovića (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Objavljena javna nabavka Pre 1 dan 7 sati

Za tri eko-parkića devet miliona dinara

Ministarstvo zaštite životne sredine i grad Valjevo sa devet miliona dinara finansiraće izgradnju tri eko-parkića u okviru projketa "Smanjenje zagađenja zemljišta nastalog usled emisija od divljih...  · 18 komentara