Poplave u Lajkovcu (foto: www.lajkovac.rs)
Poplave u Lajkovcu (foto: www.lajkovac.rs)
14.06.2022, 06:51

Vanredna situacija u opštini Lajkovac zbog posledica padavina

č: | fb:

Zbog štete prouzrokovane obilnim padavinama na putevima i ulicama, vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, kao i zbog sprovođenja operativnih mera zaštite i spasavanja, predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković doneo je Odluku o proglašenju vanredne situacije za celu teritoriju opštine Lajkovac.

 

Ogromna količina kiše, koja je pala za kratko vreme, najviše štete nanela je poljoprivrednim usevima i to na području Nepričave i Slovca. Voda se najviše izlila na potezu Ilića vodenice u Nepričavi, u visini pružnog prelaza, gde je ugrozila tri domaćinstva.

Poplave u Lajkovcu

Poplave u Lajkovcu (Foto: www.lajkovac.rs)

U dva domaćinstva je voda poplavila ekonomska dvorišta, dok je u porodičnu kuću Selakovića voda prodrla u kuću. U Slovcu je najugroženiji bio potez kod Železničke stanice.

 

Opštinski Štab za vanredne situacije je juče obišao sve kritične zone u opštini Lajkovac, nakon višečasovnih obilnih padavina. Kako saznajemo, nema evakuisanih niti ugroženih.

Aktuelno

Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Divčibare Ski Resort )
Od petka 3. februara 3.02.2023

Kreće skijanje na stazi Crni vrh na Divčibarama

Prvo ovogodišnje skijanje na ski stazi "Crni vrh" na Divčibarama počinje danas. Na stazi ima 30 centimetara utabanog snega, i narednih dana biće dodatnog osnežavanja, a prema prognozi meteorologa...