Klašnić dobija vodu (foto: www.mionica.rs)
Klašnić dobija vodu (foto: www.mionica.rs)
22.06.2022, 11:20

Mioničko selo Klašnić dobija vodu

č: | fb:

Prvi put od nastanka sela, meštani Klašnića dobiće vodu. U toku je izgradnja 1,5 kilometara razvodne mreže. Prošle godine završena je izgradnja dva kilometra vodovodne mreže, a uskoro se očekuje i početak radova u drugom delu kada će svi stanovnici Klašnića imati čistu, pijaću vodu. Izgradnju sekundarne mreže finansirali su građani, a radove izvodi lokalno javno komunalno preduzeće "Vodovod Mionica".

 

- U mioničkim selima intezivno se radi na poboljšanju vodovodne infrastrukture, uz veliku podršku predsednika i Vlade Srbije višedecenijski problem snabdevanja vodom u Klašniću će biti rešen. Ponosan sam na zajednički rad opštine i njenih građana. Meštani su bili ažurni, organizovali su se, izdvojili sredstva. Opština je pomogla. Uredno vodosnabdevanje nema alternativu i zato činimo sve da pronađemo nova izvorišta, proširimo mrežu, a sve u cilju da naši građani imaju uslove kakve zaslužuju. Paralelno radimo i vodovod u Gornjem Mušiću i Todorin Dolu - rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

 

Janković je istakao i značaj projekta vodovodnog sistema Kotline-Rajković, koji se takođe radi i kojim će biti rešeno vodosnabdevanje sedam sela u Mionici. Za rekonstukciju vodovoda Kotline-Rajković, Ministarstvo državne uprave i lokalne samoprave opredelilo je 16,2 miliona dinara, a opština učestvuje sa 3,5 miliona dinara.

 

Pored toga, vodu su prošle godine prvi put dobili meštani Šušeoke i Đurđevca, gde je završeno šest kilometara razvodne mreže.
U Mionici, 21. juna 2022. godine

Aktuelno

Radovan Beli MArković (foto: Đorđe Đoković)
Predlozi do 21. avgusta Pre 8 sati 4 minuta

Nagrada "Beli" u čast pisca Radovana Belog Markovića

Udruženje "Beli Povlen" iz Valjeva ustanovilo je novinarsku nagradu "Beli", u znak sećanja na Radovana Belog Markovića, jednog od najvećih srpskih književnika. Priznanje će biti dodeljeno 28....

Dečji parkić u Naselju Milorada Pavlovića (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Objavljena javna nabavka Pre 1 dan 8 sati

Za tri eko-parkića devet miliona dinara

Ministarstvo zaštite životne sredine i grad Valjevo sa devet miliona dinara finansiraće izgradnju tri eko-parkića u okviru projketa "Smanjenje zagađenja zemljišta nastalog usled emisija od divljih...  · 18 komentara