Slobodan Jevtić Pulika i Boban Janković (foto: www.mionica.rs)
Slobodan Jevtić Pulika i Boban Janković (foto: www.mionica.rs)
14.07.2022, 09:09

Izložba "Srbiji s ljubavlju" Pulike i Sorokina u Mionici

č: | fb:

U galeriji Kulturnog centra u Mionici otvorena je izložba "Srbiji s ljubavlju", koju čine slike Slobodana Jevtića Pulike iz bogate zbirke koja će činiti Legat Mionica i grafike ruskog umetnika Aleksandra Viktoroviča Sorokina iz Krasnojarska.

 

Ovaj nesvakidašnji kulturni događaj predstavlja svojevrsnu uveritiru predstojećim "Mišićevim danima 2022.", koji će se održati od 18. do 24. jula.

 

- Sa imenima kao što je Slobodan Jevtić Pulika naše mesto će promeniti izgled. Dolazi era razvoja kulture i sva ova dela ostaju našoj deci, koja će imati razlog da žive ovde i da poštujući tradiciju kreiraju svoju budućnost. Mionica će izgraditi legat gde će se nalaziti umetnička dela koja nam je Pulika poklonio. Uskoro počinju radovi. Verujem da ćemo po planu i veoma brzo završiti veliki projekat Kuću Kolubarske bitke i druge važne projekte čija je realizacija u toku– rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

 

Slike Slobodana Jevtića Pulike, koji sa svojom umetničkom ekipom upravo realizuje mural u "Kući Kolubarske bitke", ponovo su nas povele u svet uzbudljivog i kataklizmičnog viđenja univerzuma, koji nam se danas čini aktuelnijim nego ikada. Po pozivu Slobodana Jevtića Pulike su izložene i grafike Aleksandra Viktoroviča Sorokina, koje u najboljoj tradiciji velikana Ilje Rjepina, Olega Denisenkova i Vladimira Zuejeva, otvaraju vrata sveta na obroncima planina Sibira, sa ogromnom tradicijom kulture i lepote življenja. Sorokin je osvajač prostora, ukrašenog lepotom i predanošću stvaranja, koga je Pulika na otvaranju izložbe okarakterisao kao pažljivog i preciznog posmatrača arhitekture.

Aktuelno

Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Divčibare Ski Resort )
Od petka 3. februara 3.02.2023

Kreće skijanje na stazi Crni vrh na Divčibarama

Prvo ovogodišnje skijanje na ski stazi "Crni vrh" na Divčibarama počinje danas. Na stazi ima 30 centimetara utabanog snega, i narednih dana biće dodatnog osnežavanja, a prema prognozi meteorologa...