Mišićevi dani (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Mišićevi dani (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
18.07.2022, 07:01

Počinju Mišićevi dani

č: | fb:

Mišićevi dani, koji se ove godine održavaju 26. put po redu, počinju 18. jula i trajaće sedam dana. Mioničane i sve posetioce očekuju brojni kulturni, umetnički, sportski i zabavni sadržaji. Najavljeni su koncerti Danice Crnogorčević, Dragane Mirković i OK benda.

 

Na manifestaciji, koja se održava pod pokroviteljstvom opštine Mionica, biće dodeljene Zlatne plakete vojvoda Živojin Mišić pripadnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane za postignute rezultate i dostignuća u oblasti vojne službe, nauke i doktrine.

 

- Mionica je čuvar dostojnog herojskog nasleđa srpskih vojnika. U čast vojvodi Živojinu Mišiću, pored manifestacije, spomenika i trga u centru, podići ćemo i jedan spomenik kulture – Kuću Kolubrske bitke, koju gradimo. Pozivam sve da posete Mionicu i uživaju u bogatom programu koji smo pripremili - rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

 

Mišićevi dani su jedan od najposećenijih događaja Kolubarskog kraja.

 

Program u ponedeljak, 18. jula, započinje polaganjem venaca na spomenik slavnom vojvodi na Mišićevom trgu u 17.30 časova, nakon čega će poštovaoci vojvode Mišića posetiti njegovu rodnu kuću u Struganiku. Od 19.30 časova u Kulturnom centru Mionica ceremonija svečanog otvaranja i akademija na kojoj će biti uručene plakete i priznanja.

 

Prve večeri koncert Danice Crnogorčević koji počinje u 21 čas na Trgu vojvode Živojina Mišića. Za 20. jul je najavljen koncert Dula Lušina sa "No comment" bendom, sutradan nastupa OK bend, a u subotu, 23. jula koncert će održati Dragana Mirković.

 

Biće organizovane dve književne večeri na kojima će Milan Bogojević i Mihailo Poček predstaviti svoje knjige, a za dečji film "Vuk Bobice", koji je sniman u Mionici zakazana je premijera za 23. jul. Takođe, posetioci će moći da uživaju u monodrami "Lina tvrđa od kamena" i kabareu "Najveće ljubavi srpskih velikana".

 

U sportskom delu održaće se turniri u odbojci i fudbalu. Za kraj manifestacije predviđen je tradicionalna maskembal polaznika predškolske ustanove "Neven".

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 18 sati 35 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 18 sati 36 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara