Aleksandar Vučić (foto: Kolubarske.rs)
Aleksandar Vučić (foto: Kolubarske.rs)
26.08.2022, 12:46

Vučić: Čuvaćemo naše nacionalne i državne interese ali i budućnost našoj deci

č: | fb:

Sajam šljiva u Osečini, na kome se predstavilo više od stotinu izlagača iz osam zemalja, otvorio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

- Srećan sam što sam danas ponovo ovde. I pre pet godina sam ovde video dobre domaćine i bio uveren da će oni dobro raditi ne samo u korist svoje porodice, već i države - rekao je Vučić na otvaranju najstarije manifestacije u Podgorini.

 

Kada je reč o ceni šljive, Vučić je rekao da će država pomoći šljivarima iz Osečine i Valjeva, ali i Kraljeva, Kragujevca, Prokuplja... "Moraćemo da se potrudimo da dodatno osnažimo kapacitete", dodao je.

Aleksandar Vučić u Osečini

Aleksandar Vučić u Osečini (Foto: Kolubarske.rs)

 

Predsednik Srbije je rekao da nije došao u Osečinu samo da bi govorio lepe reči i stihove, već i da priča o onome što nam predstoji. Prema njegovim rečima, predstoji nam teška borba za opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji, kao i sa svim nedaćama prouzrokovanim ratom u Ukrajini.

 

Vučić je rekao da je Srbija jedina zemlja koja u Evropi na slobodarski i slobodan način donosi odluke da vodi zemlju napred, ali, poručio je, moramo se ponašati odgovorno i ozbiljno.

 

- Ne mislim da treba da idemo grlom u jagode i da se sukobavljamo sa svima, ja mislim da moramo da čuvamo našu decu, da moramo da vodimo odlučnu i pametnu politiku. Moja politika je da čuvamo mir koliko god možemo, da čuvamo našu decu. Koliko bi Osečina danas imala ljudi, da nije bilo svih ratova u prethodnih 110 godina. Koliko bismo danas šljiva više imali, a imamo 900.000 stabala samo ovde u Osečini. Takvu politiku ću da vodim i za takvu politiku sam dobio poverenje naroda - rekao je Vučić i dodao:

 

- Da čuvamo naše nacionalne i državne interese, tvrdo i čvrso, ali i da čuvamo budućnost našoj deci, da mogu da žive ovde u svojoj zemlji, da ovde ostvaruju svojen snove, da nam kolevke budu pune. To je naša jedina politika, sve drugo je besmislena politika. I onima koji misle da je potrebno da se dodvoravam nekome i da izlazim sa herojskim porukama svakoga dana, moje pitanje je: kako ćete pred majku da joj kažete dete ti vraćam u kovčegu, a možda sam to mogao da izbegem. Zato ćemo da vodimo pametnu politiku, ali dovoljno snažnu i odgovornu, da čuvamo svoju zemlju, ali da onima koji nasrću na naš narod kažemo da se više nikada neće ponoviti ni "Oluja", ni "Bljesak", niti će iko proterivati naš narod na traktorima, i to moraju dovoljno dobro i dovoljno jasno da razumeju - poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

Sajam šljiva u Osečini

Sajam šljiva u Osečini (Foto: Kolubarske.rs)

Zvaničnom otvaranju 17. Sajma šljiva u Osečini, koji traje do 28. avgusta, prisustvovao je i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

 

Večeras, u danu svečanog otvaranja, u Sportskom centru Osečina od 21 čas nastupa Ana Bekuta, a sutra uveče u isto vreme je koncert Isaka Šabanovića. Manifestacija se završava u nedelju dodelom nagrada najboljim izlagačima i proizvođačima proizvoda od šljiva.

 

Organizatori Sajma su opština Osečina i Turistička organizacija.

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 sati 31 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 18 sati 26 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 1 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...