Predstavnici Auto-kabela u Mionici (foto: www.mionica.rs)
Predstavnici Auto-kabela u Mionici (foto: www.mionica.rs)
01.09.2022, 09:10

Auto-kabel traži lokaciju za gradnju pogona u Mionici, zaposliće 300 radnika

č: | fb:

Generalni direktor nemačke kompanije "Auto-kabel" Markus Bolz razgovarao je sa predsednikom opštine Bobanom Jankovićem o proširenju proizvodnje i lokacijama za gradnju novog pogona.

 

Prema Bolzovim rečima "Auto-kabel", koji trenutno zapošljava 300 radnika, otvoriće u naredne tri godine još 300 radnih mesta.

 

- Otvaranje novih radnih mesta je jedan od najvažnijih prioriteta za Republiku Srbiju i za našu opštinu. Plan kompanije "Auto-kabel" da poveća proizvodnju i broj zaposlenih predstavlja odličnu vest za Mioničane. Proširenje ove fabrike dodatno će povećati zaposlenost, prihode Mioničana, ali i prihod lokalne samouprave od poreza na zarade i na imovinu. Od nekadašnje napuštene hladnjače, zahvaljujući odličnoj saradnji sa ovom nemačkom kompanijom uspeli smo da napravimo fabriku gde ljudi zarađuju za život. Namera kompanije da i dalje ulaže u Mionicu potvrđuje činjenicu da je Mionica postala opština sa povoljnim poslovnim okruženjem i dobrom infrastrukturom – rekao je Janković.

 

"Auto-Kabel" se bavi proizvodnjom elektroprovodnika za potrebe auto-industrije, a u Srbiji posluje od januara 2019. godine. Pored pogona u Mionici posluju i u Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku, Češkoj, Švajcarskoj, Francuskoj, Kini i Nemačkoj.

 

Nezaposlenost na teritoriji opštine Mionica je u stalnom padu, dok broj zaposlenih od 2010. godine značajno povećan. Najveći skok registrovanog broja zaposlenih zabeležen je u periodu od 2016. do 2018. godine kada je broj zaposlenih povećan za skoro 800 lica (sa 2.658 zaposlenih na 3.421 zaposleno lice).

Aktuelno

Europrom paketi (foto: Europrom)
PR Pre 10 minuta

1200 "ljubičastih" paketa pomoći

Kompanija "Europrom" i ove godine obezbediće pakete pomoći za socijalno najugroženije kategorije stanovništva. 1200 paketa biće podeljeno u devet opština u kojima "Europrom" ima maloprodajne objekte.

Prijem karatista (foto: www.leparecvaljeva.rs)
Sport Pre 4 sati 25 minuta

Prijem za karatiste Kluba 014 Valjevo

Mlade karatiste Kluba 014 Valjevo i njihovog predsednika Vladana Živanovića, ugostili su gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i član Gradskog veća zadužen za sport Vladimir Mišković, saopštila je...  · 1 komentar