Boban Janković uručio poklone (foto: www.mionica.rs)
Boban Janković uručio poklone (foto: www.mionica.rs)
20.09.2022, 11:16

Za mioničke bebe po 40.000 dinara, kolica i auto-sedišta

č: | fb:

Dvadeset i jedna porodica na teritoriji Mionice dobila je po 40 hiljada dinara, kolica i auto-sedišta za bebe. Poklone je uručio predsednik opštine Boban Janković, koji je rekao da je opština od početka godine obezbedila jednokratnu pomoć, kolica i auto-sedišta za 101 mioničku bebu.

 

- Danas smo obradovali poklonima 21 porodicu. Ponosan sam na ovu tradiciju koju uspešno sprovodimo već pet godina. Lično, najviše se radujem ovakvim susretima, kada imamo priliku da pomognemo roditeljima koji su odlučili da ostanu ovde i osnuju porodice. Ove godine smo doneli odluku za isplatu jednokratne novačane pomoći za prvu rođenu bebu koju ćemo sprovoditi i ubuduće. U našoj opštini je zabeleženo povećanje broja rođene dece što je odlično. Dobra vest je i da će firma "Auto-kabel" zaposliti još 300 radnika. Sve to pokazuje da smo na pravom putu, a u narednom periodu nastavićemo sa ulaganjima kako bi građani imali još bolji životni standarad – rekao je Janković.

 

Janković je podsetio da su osnovci tokom leta imali besplatan ulaz na bazene SC "Mionica", kao i da opština za sve prvake, šest godina zaredom, obezbeđuje besplatne udžbenike.

 

Pre uručenja auto-sedišta i kolica, opština je organizovala obuku za roditelje o pravilnoj upotrebi sistema zaštite za decu u vozilima. Opština Mionica učestvuje u realizaciji programa "Podsticajno roditeljstvo" u saradnji sa Ministarstvom za brigu o prodici, UNICEF-om i Stalnom konferencijom gradova i opština.

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 2 sati 56 minuta

Službeni falsifikat!!!

Na zvaničnoj internet prezentaciji grada pod odrednicom Dokumenti/Službeni glasnici u utorak 4. oktobra 2022. oko podneva pojavio se "Službeni glasnik grada Valjeva" broj 12 od 23. septembra...

Škola za trudnice i roditeljstvo (foto: Branko Petrović)
Obeležena Nacionalna nedelja promocije dojenja Pre 45 minuta

Dojenje je ulaganje u zdrav život deteta i prevenciju bolesti

Tematskom radionicom Škole za trudnice i roditeljstvo, posvećene dojenju, Dom zdravlja Valjevo je obeležio Nacionalnu nedelju promocije dojenja. "Dojenje je ulaganje u zdrav život deteta i...