Boban Janković u poseti školi (foto: www.mionica.rs)
Boban Janković u poseti školi (foto: www.mionica.rs)
08.10.2022, 10:10

Janković uručio poklone školama i vrtiću

č: | fb:

Predsednik opštine Mionica Boban Janković je, povodom Dečje nedelje, posetio osnovne škole "Vojvoda Živojin Mišić" u Brežđu i "Milan Rakić" u Mionici, kao i srednju školu "Mionica" i vrtić "Neven" u Mionici, i đacima uručio poklone. Laptop, sportske rekvizite, sto za stoni tenis, televizore, lopte, digitalna zvonca, geografske karte koje će učenicima, vaspitačima i nastavnicima pomoći u nastavi.

 

- Ovo su zaista prelepi momenti, kada obilazite škole i đake, a uz to ih obradujete i poklonima. Kroz razne aktivnosti nastojimo da đacima obezbedimo sve što im je potrebno da prate nastavu i stiču nova znanja. Pored škola koje smo renovirali nastavljamo da pratimo šta je ono što nedostaje i na koji način možemo da pomognemo. U septembru sam obišao škole kada smo podelili besplatne udžbenike, a danas sam ponovo posetio đake i to baš lepim povodom, a zajedno smo uspeli da sklopimo i sto za stoni tenis – rekao je Janković.

Boban Janković u poseti školi

Boban Janković u poseti školi (Foto: www.mionica.rs)

 

U Mionici je za Dečju nedelju pripremljen sadržajan i bogat program. Organizovane su mnogobrojne predstave, posete biblioteci "Milovan Glišić", radionice, sportski turniri, koncert muzičke škole "Živorad Grbić"... Učenici iz Brežđa su za svoje vršnjake iz opštine izveli predstavu "Marko Kraljević i Musa Kesedžija", a organizovano je i takmičnje u pripremi palačinaka.

 

Deci iz Mionice na raspolaganju su besplatni časovi u okviru "Centra za razvoj i obrazovanje" iz jezika, informatike, gimnastike, glume, folklora i dr. Pored toga, imaju priliku i da treniraju fudbal, odbojku, boks, košarku, a od nedavno i karate.

Aktuelno

Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Divčibare Ski Resort )
Od petka 3. februara 3.02.2023

Kreće skijanje na stazi Crni vrh na Divčibarama

Prvo ovogodišnje skijanje na ski stazi "Crni vrh" na Divčibarama počinje danas. Na stazi ima 30 centimetara utabanog snega, i narednih dana biće dodatnog osnežavanja, a prema prognozi meteorologa...