Osnovna škola u Mionici  (foto: www.mionica.rs)
Osnovna škola u Mionici (foto: www.mionica.rs)
03.11.2022, 07:55

158 godina od osnivanja prve škole u mioničkom kraju

č: | fb:

Osnovna škola "Milan Rakić" u Mionici proslavila je Dan škole, 158. godišnjicu od osnivanja prve škole u mioničkom kraju. Učenici i nastavnici pripremili su sadržajan program prožet muzičkim sadržajem, recitalom u čast pesniku Milanu Rakići i sjajnim izvođenjem odlomka iz dela "Izbiračica" Koste Trifkovića. Svečanosti je prisustvovao i predsednik opštine Mionica Boban Janković koji je učenicima i nastavnicima čestitao Dan škole.

 

Dan škole

Dan škole (Foto: www.mionica.rs)

- Imamo divnu i talentovanu decu. Uživao sam u današnjem programu. Dobro je što smo uspeli da rekonstruišemo i osnovnu i srednju školu. Uz podršku Vlade Republike Srbije investirali smo 338 miliona dinara. Danas deca imaju mnogo bolje uslove. A posebnu važnost daje i spomenik Milanu Rakiću koji smo nedavno otkrili. U narednom periodu nastavljamo sa ulaganjem u obrazovanje – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

 

Osnovna škola u Mionici danas broji 703 učenika sa izdvojenim odeljenjima u Gornjoj i Donjoj Toplici, Struganiku, Tabanoviću, Popadiću i Dučiću.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 1 sati 35 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 4 sati 24 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.