Počela izgradnja tribina (foto: www.mionica.rs)
Počela izgradnja tribina (foto: www.mionica.rs)
10.11.2022, 10:16

Počela izgradnja tribina na terenu FK Ribnica

č: | fb:

Na fudbalskom terenu FK "Ribnica" u Mionici počela je izgradnja tribina sa 300 mesta. Radove na rekonstrukciju zajednički finansiraju Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) i opština Mionica.

 

Pored tribina biće izgrađene i nove svlačionice, prostorije za sudije, kao i dodatni prostor koji će predstavljati moderno uređen ambijent. Zajedničkom saradnjom na projektu izdvojeno je oko 22 miliona dinara, a učešće lokalne samouprave je 3,3 miliona dinara. Radove na izgradnji tribina izvodi građevinsko preduzeće "Kompresor ing" iz Valjeva.

 

Radove je obišao predsednik opštine Mionica Boban Janković koji je tom prilikom istakao značaj ulaganja u sport.

 

- Nastavljamo sa ulaganjima u sport. Nakon izgradnje teretane na otvorenom, rekonstrukcije košarkaškog terena, sportske hale, na red su došle i tribine. Svakako da će bolji pogled na utakmice biti sa modernih tribina koje gradimo. Sport je veoma važan, dobra vest je da je ove godine sa radom nastavio i Karate klub u Mionici, a prošle godine smo osnovali i Boks klub. Ponosan sam na činjenicu da je naša Mionica postala pravo gradilište. Gradimo tribine, kanalizacionu mrežu, počinjemo vodovodni sistem Ključka vrela. A istovremeno se po planu odvijaju radovi na Pulikinom legatu. Sledi i nastavak radova na Kući Kolubarske bitke, a nastavljamo i sa rekonstrukcijom parka u Mionici – rekao je Janković i dodao da se fudbalski teren nalazi u sklopu linijskog parka gde će se raditi pošumljavanje, a javna rasveta je završena.

 

Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) sprovodi program Evropske unije za lokalni razvoj, a opštini Mionici je odobren projekat na osnovu Javnog poziva za projekte lokalne infrastrukture. Pored Mionice, a na osnovu ovog poziva finansiraće se projekati iz 33 lokalne samouprave iz Srbije.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 23 sati 24 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara