26.11.2022, 08:12

Škola u Brežđu obeležila 130 godina postojanja

č: | fb:

Škola u Brežđu, koja nosi ime čuvenog vojvode Živojina Mišića, proslavila je sto trideset godina postojanja. Škola "Vojvoda Živojn Mišić" osnovana je 1892. godine, a jubilej je proslavljen uz prigodan program učenika. Predsednik opštine Mionica Boban Janković čestitao je učenicima i nastavnicama i naglasio da su svi građani opštine ponosni na ovaj jubilej.

 

- Zaista je lepo proslaviti ovako veliki jubilej. Verujem da svi nose divne uspomene iz ove škole. Naša deca zaslužuju najbolje uslove, a mi smo ovde uspeli da rekonstruišemo multifunkcionalnu salu – rekao je Janković i dodao da na sve moguće načine opština ulaže u obrazovanje, uz podršku Vlade Republike Srbije.
U potpunosti smo rekonstruisali osnovnu i srednju školu u Mionici, škole u Rajkoviću i Dučiću. A pored toga, adaptirali i multifunkcionalu salu u Brežđu, sredili školu u Bukovcu. Izdvojeno je više od 370 miliona dinara – kazao je Janković.

 

Izdvojeno osmororazredno odeljenje u Brežđu pripada osmogodišnjoj školi „Vojvoda Živojin Mišić“ u Rajkoviću i ima 50 učenika.

 

Osnovna škola u Rajkoviću u potpunosti je rekonstruisana 2016. godine, a uloženo je 26 miliona dinara. Pored toga, 3,8 miliona dinara investirano je u obnovu škole u Bukovcu i adaptaciju mulitifunkcionalne sale u Brežđu, a rešen je i problem grejanja u Osečenici.

 

 

Aktuelno

Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Divčibare Ski Resort )
Od petka 3. februara 3.02.2023

Kreće skijanje na stazi Crni vrh na Divčibarama

Prvo ovogodišnje skijanje na ski stazi "Crni vrh" na Divčibarama počinje danas. Na stazi ima 30 centimetara utabanog snega, i narednih dana biće dodatnog osnežavanja, a prema prognozi meteorologa...