26.11.2022, 11:27

Dve selekcije u takmičenjima

č: | fb:

U  julu 2017. kod zgrade ljiške opštine, dečaci i poneka devojčica počeli su da šutiraju loptu  na koš, na terenu koji odavno postoji i na kojem se mogao videti poneki basketaš. Tada je klub zvanično osnovan pod imenom sela pripojenog Ljigu 1928. godine.

 

Počeli su od najnižeg ranga, sada su pioniri u Pionirskoj ligi zapadne Srbije.  

 

Ovo je druga sezona kako KK Babajić ima i seniorsku ekipu. U Drugoj  regionalnoj ligi su dve valjevske ekipe, Radnički VA i Student 014, trenutno vodeći Šabac, Miks iz Majura kod Šapca, Krupanj, lajkovački Železničar i Apač iz Banje Koviljače. Posle šest odigranih kola, Ljižani su treći na tabeli. Poslednji meč Babajić - Radnički VA prenošen je uživo. Pobedili su Ljižani rezultatom 70:59.

 

U nedelju, Ljižani igraju u Lajkovcu poslednji meč pred pauzu do proleća i nadaju se da će nastaviti pobedonosni niz.

 

Nekada igrač, sada trener ljiških košarkaša, Nebojša Ilić, sa završenom Sportskom akademijom i zvanjem košarkaškog trenera, kaže:

 

- Prošlogodišnja sezona bila nam je veliko iskustvo i škola, sada smo jasno postavili ciljeve i sastavili ekipu koja, čini mi se, može daleko da dogura. Vredno radimo, momci su se sjajno uklopili, kako na terenu, tako i van njega. Posle slabijeg starta i tri poraza sa malom razlikom, pobedili smo obe valjevske ekipe koje su konkurenti za prva dva mesta, zajedno sa  KK Šabac. Od Užica, Čačka i Valjeva, do manjih mesta, kao što je Ljig, igra se kvalitetna košarka, ljudi su zainteresovani, što je veoma bitno. Pokušaćemo da u pauzi prvenstva dovedemo još jedno pojačanje, nekog igrača koji pravi razliku, da napadnemo prva dva mesta.

 

Treniraju i kao domaćini mečeve igraju u Sali ljiške osnovne škole, deleći termine sa odbojkašima (Superliga Srbije) i odbojkašicama (Druga liga Srbije).

 

Kad vremenske prilike dozvoljavaju, treninzi  su u dvorištu srednje škole, na terenu koji dobija novi izgled zahvaljujući nekadašnjem košarkašu Igoru Rakočeviću. On je  bio u  Ljigu u avgustu, kada je dogvoreno da bude postavljena nova podloga, zamenjene table i obruči. U međuvremenu, montirane su table sa zglobnim obručima, ofarbana konstrukcija, a deo poslova odradili su igrači. Na proleće se očekuje podloga, čime će pomoć nekadašnjeg vrsnog košarkaša biti okončana i stvoreni mnogo bolji uslovi za treninge i za basketaše.

 

 

 

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 10 sati 6 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 10 sati 6 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 5 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara