26.11.2022, 11:27

Dve selekcije u takmičenjima

č: | fb:

U  julu 2017. kod zgrade ljiške opštine, dečaci i poneka devojčica počeli su da šutiraju loptu  na koš, na terenu koji odavno postoji i na kojem se mogao videti poneki basketaš. Tada je klub zvanično osnovan pod imenom sela pripojenog Ljigu 1928. godine.

 

Počeli su od najnižeg ranga, sada su pioniri u Pionirskoj ligi zapadne Srbije.  

 

Ovo je druga sezona kako KK Babajić ima i seniorsku ekipu. U Drugoj  regionalnoj ligi su dve valjevske ekipe, Radnički VA i Student 014, trenutno vodeći Šabac, Miks iz Majura kod Šapca, Krupanj, lajkovački Železničar i Apač iz Banje Koviljače. Posle šest odigranih kola, Ljižani su treći na tabeli. Poslednji meč Babajić - Radnički VA prenošen je uživo. Pobedili su Ljižani rezultatom 70:59.

 

U nedelju, Ljižani igraju u Lajkovcu poslednji meč pred pauzu do proleća i nadaju se da će nastaviti pobedonosni niz.

 

Nekada igrač, sada trener ljiških košarkaša, Nebojša Ilić, sa završenom Sportskom akademijom i zvanjem košarkaškog trenera, kaže:

 

- Prošlogodišnja sezona bila nam je veliko iskustvo i škola, sada smo jasno postavili ciljeve i sastavili ekipu koja, čini mi se, može daleko da dogura. Vredno radimo, momci su se sjajno uklopili, kako na terenu, tako i van njega. Posle slabijeg starta i tri poraza sa malom razlikom, pobedili smo obe valjevske ekipe koje su konkurenti za prva dva mesta, zajedno sa  KK Šabac. Od Užica, Čačka i Valjeva, do manjih mesta, kao što je Ljig, igra se kvalitetna košarka, ljudi su zainteresovani, što je veoma bitno. Pokušaćemo da u pauzi prvenstva dovedemo još jedno pojačanje, nekog igrača koji pravi razliku, da napadnemo prva dva mesta.

 

Treniraju i kao domaćini mečeve igraju u Sali ljiške osnovne škole, deleći termine sa odbojkašima (Superliga Srbije) i odbojkašicama (Druga liga Srbije).

 

Kad vremenske prilike dozvoljavaju, treninzi  su u dvorištu srednje škole, na terenu koji dobija novi izgled zahvaljujući nekadašnjem košarkašu Igoru Rakočeviću. On je  bio u  Ljigu u avgustu, kada je dogvoreno da bude postavljena nova podloga, zamenjene table i obruči. U međuvremenu, montirane su table sa zglobnim obručima, ofarbana konstrukcija, a deo poslova odradili su igrači. Na proleće se očekuje podloga, čime će pomoć nekadašnjeg vrsnog košarkaša biti okončana i stvoreni mnogo bolji uslovi za treninge i za basketaše.

 

 

 

 

Aktuelno

Karikatura za Makija (1999.) (foto: Dušan Arsenić)
Ars Vivendi Pre 21 sati 57 minuta

Maki

"Sloboda čoveka nije u tome da može činiti sve što želi, nego u tome da ne mora činiti ono što ne želi",  Žan Žak Ruso.   Znao sam da je teško bolestan, ali, znajući ga, mislio sam – boriće...  · 6 komentara

Socijalistička partija Srbije (foto: Đorđe Đoković)
Skretanje pažnje dok se završavaju krupni državni poslovi Pre 20 sati 54 minuta

SPS: Otadžbina se brani slobodom!

Gradski odbor SPS najsnažnije stoji iza predsednika SPS-a Ivice Dačića u svim istupanjima kojima se čuva i štiti sloboda, nezavisnost i teritorijalna celovitost Srbije, navidi se u saopštenju za...  · 14 komentara

Privredna zona (foto: Kolubarske.rs)
Valjevo se zadužuje za 155 miliona dinara Pre 23 sati 55 minuta

Investitori strani, a finansijeri domaći

Da bi nemačkim investitorima obezbedili infrastrukturu grad Valjevo će se kreditno zadužiti 155 miliona dinara. Pre dve godine tim investitorima je poklonjeno preko 24 hektara zemlje koju su...  · 10 komentara