Osnovci i predsednik sade drveće (foto: www.mionica.rs)
Osnovci i predsednik sade drveće (foto: www.mionica.rs)
29.11.2022, 07:53

U parku pored Ribnice posađene 93 sadnice

č: | fb:

U linijskom parku pored Ribnice posađene su 93 sadnice u okviru projekta ozelenjavanja za koju su Ministarstvo zaštite životne sredine i lokalna samopurava obezbedili milion dinara.

 

U akciji sadnje drveća učestvovalo je više od 100 učenika prvog i četvrtog razreda osnovne škole "Milan Rakić", a pridružio im se i predsednik Mionice Boban Janković.

 

- Danas smo u linijskom parku posadili 93 sadnice u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine. Uređujemo deo po deo. Završili smo rasvetu, a sada radimo i tribine i svlačionice na fudbalskom terenu, koji se takođe nalazi u linijskom parku. Danas smo odradili veliki posao i obezbedili budućim generacijama zdraviju i čistiju sredinu. Hvala divnoj deci – rekao je Janković.

Osnovci i predsednik sade drveće

Osnovci i predsednik sade drveće (Foto: www.mionica.rs)

 

U izgradnju linijskog parka Ministarstvo zaštite životne sredine i opština Mionica uložili su 16,7 miliona dinara, a početku radova prošle godine prisustvovala je i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

 

- Nekada se ovde nalazio zapušten prostor, a mi smo uspeli da napravimo i igralište i šetalište u dužini od 500 metara uz Ribnicu. Uz to, uspeli smo i da regulišemo jedan deo korita Ribnice. Nastavljamo sa dodatnim projekima, planiramo da u ovom parku napravimo i teniske terene – najavio je predsednik Mionice Boban Janković.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 8 sati 26 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 11 sati 2 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara