Osnovci i predsednik sade drveće (foto: www.mionica.rs)
Osnovci i predsednik sade drveće (foto: www.mionica.rs)
29.11.2022, 07:53

U parku pored Ribnice posađene 93 sadnice

č: | fb:

U linijskom parku pored Ribnice posađene su 93 sadnice u okviru projekta ozelenjavanja za koju su Ministarstvo zaštite životne sredine i lokalna samopurava obezbedili milion dinara.

 

U akciji sadnje drveća učestvovalo je više od 100 učenika prvog i četvrtog razreda osnovne škole "Milan Rakić", a pridružio im se i predsednik Mionice Boban Janković.

 

- Danas smo u linijskom parku posadili 93 sadnice u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine. Uređujemo deo po deo. Završili smo rasvetu, a sada radimo i tribine i svlačionice na fudbalskom terenu, koji se takođe nalazi u linijskom parku. Danas smo odradili veliki posao i obezbedili budućim generacijama zdraviju i čistiju sredinu. Hvala divnoj deci – rekao je Janković.

Osnovci i predsednik sade drveće

Osnovci i predsednik sade drveće (Foto: www.mionica.rs)

 

U izgradnju linijskog parka Ministarstvo zaštite životne sredine i opština Mionica uložili su 16,7 miliona dinara, a početku radova prošle godine prisustvovala je i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

 

- Nekada se ovde nalazio zapušten prostor, a mi smo uspeli da napravimo i igralište i šetalište u dužini od 500 metara uz Ribnicu. Uz to, uspeli smo i da regulišemo jedan deo korita Ribnice. Nastavljamo sa dodatnim projekima, planiramo da u ovom parku napravimo i teniske terene – najavio je predsednik Mionice Boban Janković.

Aktuelno

Digitalni mamograf (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
Značaj preventivnih pregleda Pre 2 sati 19 minuta

Nаciоnаlni dаn bоrbе prоtiv rака dојке

U Opštoj bolnici Valjevo, analize pokazuju da je kod žena najveća brojnost oboljevanja od karcinoma dojke, u 2022. godini bilo je 111 obolelih, a u 2019. novootkrivenih slučajeva bilo je 101,...

Prostorije SNS u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Oglasili se potpredsednici GrO SNS, ali ne i predsednik Pre 1 dan 2 sati

Da li orkestar zvuči raštimovano?

U danu kada se obeležava Dan Valjeva, saopštenjem za javnost oglasilo se troje potpredsednika valjevskih naprednjaka, ali ne i predsednik. U saopštenju navode rezultate SNS u Valjevu i kritikuju...  · 12 komentara