Osnovci i predsednik sade drveće (foto: www.mionica.rs)
Osnovci i predsednik sade drveće (foto: www.mionica.rs)
29.11.2022, 07:53

U parku pored Ribnice posađene 93 sadnice

č: | fb:

U linijskom parku pored Ribnice posađene su 93 sadnice u okviru projekta ozelenjavanja za koju su Ministarstvo zaštite životne sredine i lokalna samopurava obezbedili milion dinara.

 

U akciji sadnje drveća učestvovalo je više od 100 učenika prvog i četvrtog razreda osnovne škole "Milan Rakić", a pridružio im se i predsednik Mionice Boban Janković.

 

- Danas smo u linijskom parku posadili 93 sadnice u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine. Uređujemo deo po deo. Završili smo rasvetu, a sada radimo i tribine i svlačionice na fudbalskom terenu, koji se takođe nalazi u linijskom parku. Danas smo odradili veliki posao i obezbedili budućim generacijama zdraviju i čistiju sredinu. Hvala divnoj deci – rekao je Janković.

Osnovci i predsednik sade drveće

Osnovci i predsednik sade drveće (Foto: www.mionica.rs)

 

U izgradnju linijskog parka Ministarstvo zaštite životne sredine i opština Mionica uložili su 16,7 miliona dinara, a početku radova prošle godine prisustvovala je i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

 

- Nekada se ovde nalazio zapušten prostor, a mi smo uspeli da napravimo i igralište i šetalište u dužini od 500 metara uz Ribnicu. Uz to, uspeli smo i da regulišemo jedan deo korita Ribnice. Nastavljamo sa dodatnim projekima, planiramo da u ovom parku napravimo i teniske terene – najavio je predsednik Mionice Boban Janković.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 21 sati 51 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 21 sati 51 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara