Osnovci i predsednik sade drveće (foto: www.mionica.rs)
Osnovci i predsednik sade drveće (foto: www.mionica.rs)
29.11.2022, 07:53

U parku pored Ribnice posađene 93 sadnice

č: | fb:

U linijskom parku pored Ribnice posađene su 93 sadnice u okviru projekta ozelenjavanja za koju su Ministarstvo zaštite životne sredine i lokalna samopurava obezbedili milion dinara.

 

U akciji sadnje drveća učestvovalo je više od 100 učenika prvog i četvrtog razreda osnovne škole "Milan Rakić", a pridružio im se i predsednik Mionice Boban Janković.

 

- Danas smo u linijskom parku posadili 93 sadnice u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine. Uređujemo deo po deo. Završili smo rasvetu, a sada radimo i tribine i svlačionice na fudbalskom terenu, koji se takođe nalazi u linijskom parku. Danas smo odradili veliki posao i obezbedili budućim generacijama zdraviju i čistiju sredinu. Hvala divnoj deci – rekao je Janković.

Osnovci i predsednik sade drveće

Osnovci i predsednik sade drveće (Foto: www.mionica.rs)

 

U izgradnju linijskog parka Ministarstvo zaštite životne sredine i opština Mionica uložili su 16,7 miliona dinara, a početku radova prošle godine prisustvovala je i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

 

- Nekada se ovde nalazio zapušten prostor, a mi smo uspeli da napravimo i igralište i šetalište u dužini od 500 metara uz Ribnicu. Uz to, uspeli smo i da regulišemo jedan deo korita Ribnice. Nastavljamo sa dodatnim projekima, planiramo da u ovom parku napravimo i teniske terene – najavio je predsednik Mionice Boban Janković.

Aktuelno

Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Divčibare Ski Resort )
Od petka 3. februara 3.02.2023

Kreće skijanje na stazi Crni vrh na Divčibarama

Prvo ovogodišnje skijanje na ski stazi "Crni vrh" na Divčibarama počinje danas. Na stazi ima 30 centimetara utabanog snega, i narednih dana biće dodatnog osnežavanja, a prema prognozi meteorologa...