Janković i Selaković potpisali ugovor (foto: www.mionica.rs)
Janković i Selaković potpisali ugovor (foto: www.mionica.rs)
28.04.2023, 11:45

Potpisan ugovor vredan 1,5 miliona dinara za ulaganje u socijalnu zašitu u Mionici

č: | fb:

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković i predsednik opštine Mionica Boban Janković potpisali su ugovor o namenskim transferima u socijalnoj zaštiti vredan 1,5 miliona dinara. Opština Mionica iskoristiće odobrena sredstva za razvoj usluga socijalne zaštite i povećanje socijalne sigurnosti.

 

- Novac se namenski transferiše jedinicama lokalne samouprave za potrebe određenih usluga socijalne zaštite kao što su gerontodomaćice i gerontodomaćini, usluge ličnih pratilaca i perosonalnih asistenta. To su samo neke od usluga, a nije za svaku jedinicu u pitanju ista usluga, već je pitanje gde i koja usluga licencirana i ko koju uslugu može da organizuje, odnosno njeno pružanje da organizuje korisnicima, građanima koji žive na teritoriji tih gradova i opština – rekao je Selaković.

 

On je dodao da je uveren da će ovaj iznos poboljšati funkcionisanje sistema socijalne zaštite na lokalnom nivou, što ostaje jedan od ključnih prioriteta, jer se na takav način zadovoljavaju potrebe najšireg broja građana.

Janković i Selaković

Janković i Selaković (Foto: www.mionica.rs)

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je ove godine za finansiranje usluga socijalne zaštite iz nadležnosti jedinica lokalnih samouprava izvojilo 600 miliona dinara.

 

- Mi smo u prethodnom periodu zajedno sa Ministarstvom i Vladom Republike Srbije realizovali niz projekata kada su u pitanju one ranjive grupa kojima je pomoć najpotrebnija što se pokazalo kao dobro i zahvaljujući ovom ministarstvu svake godine i svakog meseca se ta usluga povećava i kvalitet same usluge vide i naši građani. Država Srbija ovim potvrđuje da stoji iza svojih građana i da mogu da računaju na njenu pomoć – rekao je Janković u obraćanju medijima nakon potpisivanja.

 

U Mionici je u toku realizacija projekta „Pomoć u kući“ u okviru kog gerontodomaćice pružaju pomoć starim i nemoćnim licima n čitavoj teritoriji mioničke opštine.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 2 sati 22 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 9 sati 19 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 9 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara