Škola u Osečini (foto: Đorđe Đoković)
Škola u Osečini (foto: Đorđe Đoković)
16.05.2023, 10:35

U školi u Osečini zabranjena upotreba mobilnih telefona

č: | fb:

U Obrazovno-vaspitnom centru "Osečina", u okviru koga su osnovna i srednja škola, od danas je za učenike zabranjena upotreba mobilnih telefona. Savet roditelja škole je jednoglasno usvojio predlog roditelja o zabrani mobilnih telefona u školi, a Odluku su potpisali direktor OVS "Osečina" Zoran Petrović i predsednik Saveta roditelja.

 

Kako nam je rečeno, imajući u vidu opštu situaciju u zemlji, a nakon velike tragedije u beogradskoj školi, roditelji su predložili da se zabrani upotreba mobilnih telefona u školi. Prema rečima direktora Obrazovno-vaspitnog centra "Osečina", naredba je učenicima pročitana danas i oni su bez problema prihvatili odluku.

 

"Njihova reakcija je pozitivna. Kažu da je dobro što nemaju mobilne telefone jer se sada više druže i pričaju. I zaista danas se vratila graja u školu u kojoj je vladala mrtva tišina jer su deca na odmorima i pred časove samo gledala u mobilne telefone", kaže Petrović.

 

 

 

 

predsednik saveta složio i

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 7 sati 58 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...