Registracija Prijava preko FB
Hala sportova
Hala sportova
16.05.2014, 17:46

Konačno hala sportova u Lajkovcu

č: | fb:

 Do kraja maja će, nakon osam godina od početka izgradnje, biti otvorena hala sportova u Lajkovcu. Direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Opštine Lajkovac Vladan Čolović potvrdio je za kolubarske.rs da su radovi završeni, u toku je tehnički prijem objekta, koji radi Institut iz Novog Sada, a za danas je zakazano otvoranje  ponovljenog tendera za nabavku sportske opreme.

Vladan Čolović

Vladan Čolović

- Hala je kao objekat kompletno završena i priključena na sve infrastrukturne instalacije. Mi smo nažalost imali problem sa javnom nabavkom za opremu.To se pre svega odnosi na sportsku opremu, jer smo morali da poništimo konkurs koji je bio u novembru prošle godine zato što nam je izvođač dostavio falsifikovana dokumenta. Raspisali smo drugi tender, sledi još desetak dana procedura, žalbi ako ih bude bilo, ugovora, tako da bi, nadamo se, do kraja meseca nabavili sportsku opremu – objašnjava  Čolović.

Ovaj  moderni sportski objekat, rađen po evropskim standardima površine  oko 4500 metara kvadratnih, namenjen je, pre svega, za decu  osnovnih i srednjih škola.

Hala će imati 824 stolice za publiku, a predviđena je za sve sportove, mali fudbal, rukomet, odbojku, košarku. Teren će imati i pregrade, što će omogućiti tri nezavisna prostora za treninge. Od ostalih sadržaja, hala će imati prostor sa opremom za fitnes, stolove za stoni tenis, trim kabinet za rekreaciju, kafić. Urađene su četiri svlačionice za sportiste i dve za sudije, ostave za sportske rekvizite, kao i prostor za medicinsko osoblje i upravu. Vladan Čolović kaže da su oko objekta završeni parking prostor i javna rasveta, tako da je na tom platou ostalo još da se u toku godine urade tereni za tenis i prilaz od Doma zdravlja. Izgradnja  sportske hale  koštala je oko dva miliona evra.

- Mi smo radove počeli 2006. godine iz kredita koji je podigla Opština Lajkovac i prvi deo,  konstrukcija, je završen od tog novca. Potom je nastavak radova finansiran iz opštinske kase, dok je 60 miliona dinara, u završetak objekta uložilo Ministarstva za lokalnu samoupravu i Opštine Lajkovac. Na taj novac smo dvadesetak miliona dodali iz budžeta, sve oko objekta, parterno uređenje, saobraćajnice, finansirano je iz lokalnog budžeta, naravno, preko Direkcije. Mi ćemo za Skupštinu, koja će biti održana za mesec i po dana, spremiti  konačan račun troškova izgradnje hale i infrastrukture, ali sigurno je da je potrošeno oko dva miliona evra – kaže Čolović i dodaje da je hala sportova u Lajkovcu urađena po evropskim standardima.

Aktuelno

Aleksandar Vučić i Slobodan Gvozdneović (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Trupni portret Pre 7 sati 38 minuta

Komandant "Conrad", i njegov Vrhovni komandant

Sticajem nesrećnih okolnosti, proslava u Leliću, i drugo, Valjevo je izašlo na glas kao grad, koji, u odnosu na broj stanovnika, ima najviše zaraženih virusom Covid-19. Naravno da se niko ne može...  · 8 komentara

Dezinfekcija ulica u Ljigu (foto: Vlada Ivanović)
Vanredno stanje Pre 7 sati 4 minuta

Ljig u doba korone

U ljiškoj opštini nema zaraženih koronavirusom, a u samoizolaciji su 62 osobe. Štab za vanredne situacije zaseda po potrebi radi donošenja odluka i naredbi, kako bi građanima bio olakšan život i...