Radovi u ulici Boje Markovića  (foto: Branko Petrović)
Radovi u ulici Boje Markovića (foto: Branko Petrović)
25.02.2015, 14:42

Završna faza rekonstrukcije ulice

č: | fb:

U Lajkovcu je počela poslednja faza rekonstrukcije ulice Boje Markovića (dela regionalnog puta Lajkovac-Jabučje-Obrenovac). Obnovom i proširenjem deonice od 470 metara biće završena modernizacija ove važne saobraćajnice na potezu od Autobuske stanice do „Milanovića rampe“. Tako će lokalna vlast za dve godine rekonstruisati ukupno 1800 metara ove ulice.

V.d. direktora Direkcije za uređenje i izgradnju opštine Lajkovac Marina Petrović kaže da je vrednost investicije 23 miliona dinara, a izvođač radova preduzeće „Ingrap-omni“ iz Valjeva. Širina ulice je sedam metara, biće urađeni  trotoar i biciklistička staza sa obe strane puta, kao i kišna i fekalna kanalizacija. Rok za završetak radova je 20 kalendarskih dana. Sredstva su obezbeđena iz rudne rente, odnosno budžeta Opštine Lajkovac.

Završni deo ulice od 700 metara urađen je krajem prošle godine sredstvima Kancelarije za obnovu i razvoj Republike Srbije, namenjenih područjima oštećenim u majskim poplavama. Ranije je urađena prva deonica ulice od Autobuske stanice, u punom profilu - sa kolovozom, dva trotoara i stazom za bicikliste. 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 10 sati 2 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 12 sati 51 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.