Osečina, bedem na Jadru (foto: Dragan Savić)
Osečina, bedem na Jadru (foto: Dragan Savić)
07.06.2014, 13:00

Krediti za poljoprivrednike

č: | fb:

Opštinsko veće u Osečini donelo je odluku da poljoprivrednicima pomogne obezbeđivanjem krtatkoročnih krtedita kod poslovnih banaka, objavljeno je na veb sajtu te opštine. Na taj način želi se pomoći povrtarima, voćarima, stočarima, pčelarima, kao i onim zemljoradnicima koji bi da zanove mehanizaciju ili nabave sistem za navodnjavanje „kap po kap“.

Krediti se daju na 12 meseci, kamate su od 15 do 20,1 odsto na godišnjem nivou zavisno od toga koji se njihov deo subvencioniše – 15 odsto je za iznos od 99 odsto, a 20,1 odsto za iznos od 80 odsto kamate.

Za nabavku mehanizacije kredit je do milion dinara, a za ostale namene do 500.000 dinara. Uslov je da je poljoprivredno gazdinstvo registrovano u 2014. godini, odnosno da podnosilac zahteva nema dugova lokalnoj samoupravi. Rok za podnošenje zahteva u Opštinskoj upravi je do 20. juna.

Aktuelno

Radovan Beli MArković (foto: Đorđe Đoković)
Predlozi do 21. avgusta Pre 52 minuta

Nagrada "Beli" u čast pisca Radovana Belog Markovića

Udruženje "Beli Povlen" iz Valjeva ustanovilo je novinarsku nagradu "Beli", u znak sećanja na Radovana Belog Markovića, jednog od najvećih srpskih književnika. Priznanje će biti dodeljeno 28....

Dečji parkić u Naselju Milorada Pavlovića (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Objavljena javna nabavka Pre 1 dan 1 sati

Za tri eko-parkića devet miliona dinara

Ministarstvo zaštite životne sredine i grad Valjevo sa devet miliona dinara finansiraće izgradnju tri eko-parkića u okviru projketa "Smanjenje zagađenja zemljišta nastalog usled emisija od divljih...  · 13 komentara