13.06.2014, 11:31

Seme podeljeno ratarima

č: | fb:

Poplavljenim poljoprivrednim gazdinstvima sa područja ubske opštine Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad  uputio je pomoć u semenskom kukuruzu i soji. U pitanju je 19 tona semenskog materijala koji je, uz koordinaciju Štaba za vanredne situacije, ove nedelje raspodeljen prema prioritetima, a na osnovu štete koju su ratari prijavili.

Poljoprivrednicima kojima je vodena stihija uništila svu letinu na ovaj način je omogućeno da izvrše presejavanje kukuruza i soje i obezbede stočnu hranu. Istovremeno, to je i obeštećenje za nastalu štetu tokom poplava. Pošto dobijene količine nisu dovoljne, Opština Ub će iz svojih sredstava nabaviti još semenske robe za ratare. Lokalna samouprava pomoći će i povrtarima u semenima i neophodnom materijalu, kako bi što pre ponovo započeli proizvodnju pod plastenicima, kao i stočarima u obnavljanju stočnog fonda.

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 4 sati 28 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...